Μπορεί να ακούγεται παράλογο εν έτει 2019, αλλά ακόμα και σήμερα υπάρχουν μερικά γεγονότα στα social media που κάνουν πολύ μεγάλη αίσθηση. Ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας στο Instagram ανεβάζει εδώ και πολύ καιρό στιγμιότυπα από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των πιο δημοφιλών - κατά πάσα πιθανότητα - γαλαζοαίματων στον κόσμο, ωστόσο κανένα μέλος της οικογένειας του Μπάκιγχαμ δεν είχε κάνει μέχρι τώρα ένα δικό του, προσωπικό ποστ. Άλλωστε είναι γνωστό πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας απαγορεύεται να έχουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ποστάρουν φωτογραφίες ή να κάνουν like και σχόλια σε λογαριασμούς άλλων.

Και να όμως που στα τέλη των λεγόμενων 10's η Eλισάβετ, μία από τις πιο «πονηρές» μονάρχες στον πλανήτη από την άποψη ότι αντιλαμβάνεται τις κοινωνικές αλλαγές και τολμά να εκσυγχρονίζεται όταν αισθάνεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή, αποφάσισε να κάνει μία αναπάντεχη στροφή προς το πιο δημοφιλές και καλόγουστο αισθητικά μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το Instagram.

Mε αφορμή την επίσκεψη της στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, η Ελισάβετ (η 6η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία της μοναρχίας) αποφάσισε να ποστάρει για πρώτη φορά στο Instagram, «αγκαλιάζοντας» έτσι τον πιο δημοφιλή τρόπο επικοινωνίας της εποχής μας. Αντί βέβαια να επιλέξει μία κλασική selfie - γεγονός που θα αποτελούσε είδηση από μόνο του - η βασίλισσα της Βρετανίας επέλεξε να ποστάρει ένα γράμμα που είχε στείλει στα μέσα του 19ου αιώνα ο κορυφαίος Άγγλος μαθηματικός  Charles Babbage στον προ-προ-προ παππού της, πρίγκιπα Αλβέρτο.

Η ανάρτηση της Ελισάβετ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η Ελισάβετ έκανε την συγκεκριμένη στιγμή ακόμα πιο ξεχωριστή επιλέγοντας να φορέσει ένα παλτό σε χρώμα κοραλί, το επίσημο χρώμα της Pantone για το 2019. Πιθανότατα μία δήλωση εκσυχρονισμού και αποδοχής πως ο κόσμος προχωράει και οι καιροί αλλάζουν. Και η μοναρχια πρέπει να αλλάζει μαζί τους, αν θέλει να μην παύσει απότομα να υφίσταται.

H στιγμή που η Ελισάβετ πατάει το κουμπί του «ποστ» και δημοσιεύει την πρώτη ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην ιστορία της μοναρχίας της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS