Και η φρενίτιδα στα βρετανικά μέσα και στο ίντερνετ συνεχίζονται. Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο της αγαπημένης πριγκίπισσας των Βρετανών και αυτό που αποδεικνύεται περίτρανα είναι ότι οι μνήμες από εκείνες τις ημέρες για αρκετούς είναι ακόμα νωπές.

Το τηλεοπτική διάγγελμα της Ελισάβετ μετά τον θάνατο της Νταϊάνα:

Φαίνεται πως μερικοί λοιπόν έχουν κάτσει και έχουν δει καρέ-κάρε κάθε δήλωση, κάθε λεπτομέρεια, κάθε μαρτυρία, κάθε ανεπαίσθητη συμπεριφορά γύρω από τον τραγικό θάνατο της Νταϊάνα, παίζοντας το βίντεο της κηδείας αμέτρητες φορές στο ριπίτ. Και κάπως έτσι μία πολύ σύντομη, στιγμιαία κίνηση της βασίλισσας Ελισάβετ έγινε βίντεο στο YouTube και από εκεί viral που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σε αυτό βλέπουμε την βασίλισσα της Αγγλίας ντυμένη στα μαύρα να στέκεται έξω από τον ναό όπου έγινε η τελετή και να περιμένει στην πρώτη γραμμή για να περάσει από μπροστά της το φέρετρο της Νταϊάνα. Και τότε μία από τις πιο αυστηρές γυναίκες που πέρασαν ποτέ από το Μπάκιγχαμ έκανε κάτι που έχει κάνει σε απειροελάχιστες ακόμα περιπτώσεις της ζωής της. Έσκυψε το κεφάλι ως ένδειξη σεβασμού. Να πούμε για την ιστορία ότι σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο η βασίλισσα εννοείται ότι δεν έχει καμία απολύτως υποχρέωση να σκύψει το κεφάλι απέναντι σε οποιονδήποτε, αλλά είναι μία κίνηση που γίνεται σπανιότατα μόνο σε περιπτώσεις που η ίδια αισθάνεται ότι πρέπει να δείξει τον ύψιστο σεβασμό.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS