Η Έρρικα Πρεζεράκου βρέθηκε καλεσμένη στο «Πάμε Δανάη», όπου μίλησε για τον αγώνα που δίνει η 7χρονη ανιψιά της, Αναστασία, ενάντια στον καρκίνο του εγκεφάλου, αλλά και για το δικό της ατύχημα, το καλοκαίρι που μας πέρασε, όπου παραλίγο να ακρωτηριαστεί ολόκληρο το χέρι της.

«Η αδερφή μου είναι πολύ θαρραλέα, γιατί περνάμε από φάσεις που μας λένε, μην ανησυχείτε, μπορεί κάποια στιγμή αυτό το πράγμα να σταθεροποιηθεί και να τα καταφέρουμε. Αλλά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μάς μιλάνε για την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Έχει DIPG, που έχουν ζήσει μόνο εννιά παιδιά, νομίζω, στον κόσμο. Οπότε υπάρχουν πολλοί γιατροί, ακόμα και στην Αμερική, γιατί ουσιαστικά κινούνται μεταξύ τριών νοσοκομείων όπου γίνονται οι θεραπείες, που λένε, αφήστε το παιδί να απελευθερωθεί. Και εκεί η αδερφή μου είναι κάθετη, η ψυχή της Αναστασίας να αποφασίσει τι είναι αυτό που θέλει να κάνει και προσευχόμαστε συνέχεια να αποφασίσει με τον καλύτερο τρόπο τι είναι να γίνει γι’ αυτό το παιδί».

«Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μάς μιλάνε για την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Έχει DIPG, που έχουν ζήσει μόνο εννιά παιδιά, νομίζω, στον κόσμο».

Για το δικό της ατύχημα, όπου χτυπήθηκε από ταχύπλοο σκάφος ενώ κολυμπούσε, είπε τα εξής: «Εκσφενδονίστηκα και βρέθηκα κάτω από τις προπέλες και έτυχε το χέρι μου να είναι πιο ψηλά. Δεν κατάλαβα τι έγινε ακριβώς, γιατί έκανα κωλοτούμπες μέσα στο νερό και την ώρα που βγήκα επάνω μπήκα κατευθείαν σε μια αδρεναλίνη που λέει, τώρα, εγώ πάω στο νοσοκομείο και αυτό έχει γίνει καλά. Δεν σκέφτηκα στιγμή τίποτα άλλο. Άρχισα να κολυμπάω. Ήμουν σε μια κατάσταση επιβίωσης».

«Εκσφενδονίστηκα και βρέθηκα κάτω από τις προπέλες και έτυχε το χέρι μου να είναι πιο ψηλά. Δεν κατάλαβα τι έγινε ακριβώς, γιατί έκανα κωλοτούμπες μέσα στο νερό»

Στη συνέχεια η πρωταθλήτρια και δημιουργός του Replayce είπε πως ενώ αρχικά έλεγαν πως θα χρειαζόταν να ακρωτηριαστεί το χέρι της από τον αγκώνα, τελικά όχι μόνο το έσωσε αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το ξανακάνουν σχεδόν όπως πριν.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης της Έρρικας Πρεζεράκου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex
 

TAGS