ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Γιατροί λένε, αφήστε το παιδί να απελευθερωθεί»: Τα νεότερα για τη μικρή Αναστασία

Η Έρρικα Πρεζεράκου μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για την κατάσταση της 7χρονης ανιψιάς της, που αγωνίζεται εδώ και 7 μήνες ενάντια σε μια σπάνια, σοβαρή μορφή καρκίνου.

«Γιατροί λένε, αφήστε το παιδί να απελευθερωθεί»: Τα νεότερα για τη μικρή Αναστασία

Η Έρρικα Πρεζεράκου βρέθηκε καλεσμένη στο «Πάμε Δανάη», όπου μίλησε για τον αγώνα που δίνει η 7χρονη ανιψιά της, Αναστασία, ενάντια στον καρκίνο του εγκεφάλου, αλλά και για το δικό της ατύχημα, το καλοκαίρι που μας πέρασε, όπου παραλίγο να ακρωτηριαστεί ολόκληρο το χέρι της.

«Η αδερφή μου είναι πολύ θαρραλέα, γιατί περνάμε από φάσεις που μας λένε, μην ανησυχείτε, μπορεί κάποια στιγμή αυτό το πράγμα να σταθεροποιηθεί και να τα καταφέρουμε. Αλλά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μάς μιλάνε για την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Έχει DIPG, που έχουν ζήσει μόνο εννιά παιδιά, νομίζω, στον κόσμο. Οπότε υπάρχουν πολλοί γιατροί, ακόμα και στην Αμερική, γιατί ουσιαστικά κινούνται μεταξύ τριών νοσοκομείων όπου γίνονται οι θεραπείες, που λένε, αφήστε το παιδί να απελευθερωθεί. Και εκεί η αδερφή μου είναι κάθετη, η ψυχή της Αναστασίας να αποφασίσει τι είναι αυτό που θέλει να κάνει και προσευχόμαστε συνέχεια να αποφασίσει με τον καλύτερο τρόπο τι είναι να γίνει γι’ αυτό το παιδί».

«Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μάς μιλάνε για την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Έχει DIPG, που έχουν ζήσει μόνο εννιά παιδιά, νομίζω, στον κόσμο».

Για το δικό της ατύχημα, όπου χτυπήθηκε από ταχύπλοο σκάφος ενώ κολυμπούσε, είπε τα εξής: «Εκσφενδονίστηκα και βρέθηκα κάτω από τις προπέλες και έτυχε το χέρι μου να είναι πιο ψηλά. Δεν κατάλαβα τι έγινε ακριβώς, γιατί έκανα κωλοτούμπες μέσα στο νερό και την ώρα που βγήκα επάνω μπήκα κατευθείαν σε μια αδρεναλίνη που λέει, τώρα, εγώ πάω στο νοσοκομείο και αυτό έχει γίνει καλά. Δεν σκέφτηκα στιγμή τίποτα άλλο. Άρχισα να κολυμπάω. Ήμουν σε μια κατάσταση επιβίωσης».

«Εκσφενδονίστηκα και βρέθηκα κάτω από τις προπέλες και έτυχε το χέρι μου να είναι πιο ψηλά. Δεν κατάλαβα τι έγινε ακριβώς, γιατί έκανα κωλοτούμπες μέσα στο νερό»

Στη συνέχεια η πρωταθλήτρια και δημιουργός του Replayce είπε πως ενώ αρχικά έλεγαν πως θα χρειαζόταν να ακρωτηριαστεί το χέρι της από τον αγκώνα, τελικά όχι μόνο το έσωσε αλλά οι γιατροί κατάφεραν να το ξανακάνουν σχεδόν όπως πριν.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης της Έρρικας Πρεζεράκου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex

Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.