Η είδηση έσκασε αναπάντεχα στο χώρο της τηλεόρασης . Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συντελεστές της Ελληνοφρένειας ενημερώθηκαν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, από τη διοίκηση του σταθμού ότι η εκπομπή «κόβεται».

Κατά τον τηλεοπτικό σταθμό η εκπομπή κόπηκε επειδή δεν ικανοποιούσε τα κριτήρια τηλεθέασης αλλά και διότι στο συμβόλαιο υπήρχε ρήτρα που έδινε το δικαίωμα στην επιχείρηση να διακόψει τη συνεργασία αν η Eλληνοφρένεια σε τρεις συνεχόμενες εκπομπές δεν είχε μέση τηλεθέαση όση με αυτή του τηλεοπτικού σταθμού συνολικά.

Οι συντελεστές της εκπομπής κάνουν λόγω για κόψιμο και αφήνουν υπονοούμενα για σκοπιμότητες και λογοκρισία.

Μιλώντας στο «Έθνος» ο τσολιάς της «Ελληνοφρένειας» σχολίασε σχετικά: «Μας φάγανε. Μια εκπομπή πολιτικής σάτιρας δεν κόβεται, λογοκρίνεται. Δεν πρόκειται για τηλεπαιχνίδι. Η σάτιρα είναι ένα είδος από μόνη της -αν βεβαίως θέλεις κι αντέχεις να έχεις μια τέτοια εκπομπή. Κι αν θέλεις να τη διατηρήσεις, ψάχνεις εναλλακτικές: αλλάζεις μέρα και ώρα στην εκπομπή. Τέλος πάντων θα θεωρούσα τίμιο το "δεν θέλω" , όχι αυτό που έγινε. Πάντως εμείς δεν λυπόμαστε καθόλου. Το θεωρούμε παράσημο. Ήταν τόσο νοσηρό και πολεμικό το κλίμα τον τελευταίο καιρό, που σχεδόν ανακουφιστήκαμε. Ξέρουμε άλλωστε ότι η δουλειά μας είναι να ενοχλούμε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με συνέπεια. Να το επαναλάβω; Με συνέπεια».

Ο τσολιάς πρόσθεσε: «Μας το ανακοίνωσαν αφότου είχα τελειώσει το μοντάζ της επόμενης εκπομπής και το είχα παραδώσει, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα πούμε κάτι».

Την ίδια στιγμή ο Δήμος Βερύκιος σχολίασε κι αυτός το περιστατικό σήμερα το πρωί στο Happy Day του Alpha υποστηρίζοντας ότι ο λόγος της διακοπής της «Ελληνοφρένειας» δεν ήταν άλλος από τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης.


 

TAGS