Όλοι θυμόμαστε τη στιγμή που ο Warren Beatty και η  Faye Dunaway έδωσαν το Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το 2017 στο πολυσυζητημένο "La La Land" όταν στην πραγματικότητα η νικήτρια ταινία της βραδιάς ήταν το "Moonlight". Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο κλείσιμο του Φεστιβάλ των Καννών, ο Spike Lee, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής, μπορεί να μην είπε λάθος το όνομα της Julia Ducournau, η οποία έλαβε τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία Titane, όμως το έκανε αρκετά πιο νωρίς από το προκαθορισμένο πρόγραμμα, ξαφνιάζοντας τους πάντες.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο κλείσιμο του Φεστιβάλ των Καννών, ο Spike Lee, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής, μπορεί να μην είπε λάθος το όνομα της Julia Ducournau, η οποία έλαβε τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία Titane, όμως το έκανε αρκετά πιο νωρίς από το προκαθορισμένο πρόγραμμα, ξαφνιάζοντας τους πάντες.

Χαμένος- ίσως- στη μετάφραση, ο Lee, όπως δήλωσε αργότερα στη συνέντευξη τύπου τα θαλάσσωσε, παίρνοντας το σασπένς από τη βραδιά. "Δεν έχω δικαιολογίες. Τα θαλάσσωσα. Είμαι μεγάλος φαν των αθλημάτων. Είναι σαν τον τύπο στο τέλος του παιχνιδιού στη γραμμή του φάουλ, που χάνει το πέναλντι ή ο τύπος που χάνει το σουτ" είπε ο σκηνοθέτης, ο οποίος πρόσθεσε πως απολογήθηκε στο Φεστιβάλ, με την επιτροπή να τον προτρέπει να το ξεχάσει.

Kεντρική φωτογραφία: Splash News/Ideal Image

Διαβάστε περισσότερα στο Madame Figaro 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS