'Οταν η Χίλαρι Κλίντον αποδέχτηκε την υποψηφιότητα από το Δημοκρατικό Κόμμα για το προεδρικό χρίσμα φορούσε λευκά. Στην ομιλία της ωστόσο μετά την ήττα στις αμερικές προεδρικές εκλογές φορούσε ένα μωβ σύνολο Ραλφ Λόρεν. Μωβ γραβάτα φόρεσε και ο Μπιλ Κλίντον. Η επιλογή αυτού του χρώματος έχει το δικό της συμβολισμό.

Το μωβ είναι σύμβολο του δικομματισμού. Κόκκινο+Μπλε=Μωβ. Οι αμφίρροπες πολιτείες ονομάζονται "μωβ πολιτείες" γιατί δεν ψηφίζουν πάντα το ίδιο κόμμα (Μπλε Δημοκρατικό ή Κόκκινο Ρεπουμπλικανικό). Έτσι λοιπόν το μωβ συμβολίζει το χρώμα της ενότητας. 'Οπως είπε η Κλίντον: «Είδαμε πως το έθνος είναι περισσότερο διχασμένο, αλλά εγώ εξακολουθώ να πιστεύω στην Αμερική και πάντα θα πιστεύω».

Υπάρχουν ωστόσο και άλλοι συμβολισμοί του χρώματος. Μαζί με το λευκό και το χρυσό, η σημαία των Σουφραζέτων έχει ως βασικό χρώμα το μωβ. Σύμφωνα με το  National Woman's Party, "το μωβ είναι το χρώμα της αφοσίωσης και της επιμονής σε κάποιο σκοπό".  Επίσης είναι το χρώμα της μετάνοιας για τους πιστούς. Η Χίλαρι που μεγάλωσε σε οικογένεια Μεθοδιστών έχει επηρεαστεί πολύ, όπως έχει ομολογήσει.

Το μωβ είναι το χρώμα της κίνησης κατά του bullying στα μέλη των κοινοτήτων ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διαφυλικοί). Το χρώμα αυτό φορούσαν όσοι συμμετείχαν τον Οκτώβριο, ανάμεσά του και ο Μπαράκ Ομπάμα, στην Ημέρα Πνεύματος των Οκτώβριο υπέρ των κοινοτήτων αυτών.

Τέλος το μωβ είναι "βασιλικό" χρώμα, συμβολίζει τους ευγενείς και την δύναμη.

TAGS