Ένας από τους γιους του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, ο Γιάννης Αποστολάκης, είναι ο σεφ που έγινε γνωστός από τον πρώτο κύκλο επεισοδίων του «Master Chef», που είχε προβληθεί το 2010. Μέχρι σήμερα παρουσιάζει διάφορες εκπομπές μαγειρικής, ενώ αυτή την περίοδο τον βρίσκουμε στους «Θαλασσόλυκους», την ταξιδιωτική σειρά του ΣΚΑΙ, με συμπαρουσιαστή τον Γιάννη Δρυμωνάκο, να γυρίζουν τον Αιγαίο πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό.

Πριν από το «Master Chef» ο Γιάννης Αποστολάκης σπούδαζε στο Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος των ΤΕΙ Κρήτης, ενώ τα καλοκαίρια εργαζόταν ως skipper και ως μάγειρας σε ιστιοπλοϊκά. Από το 2010, ωστόσο, μετά την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση -που φαίνεται να στήριξε ο πατέρας του, που του έχει μεγάλη αδυναμία- διέκοψε τις σπουδές του στα τρία χρόνια για να αφοσιωθεί στη μαγειρική.

Στο παρελθόν ο Γιάννης Αποστολάκης έχει μιλήσει για την οικογένειά του με τα καλύτερα λόγια: «Δεν είχαμε τα τρελά λεφτά στο σπίτι, αλλά ποτέ δεν μας έλειψαν τα βασικά αγαθά. Μπορεί να μην είχα τα χιλιάδες παιχνίδια που ήθελα και ζητούσα, αλλά είχαμε όσο ακριβώς χρειαζόμασταν», έχει πει, προσθέτοντας:

«Δεν με κακόμαθαν οι γονείς μου - και ευτυχώς, δηλαδή. Ο πατέρας μου είναι ναυτικός και η μητέρα μου έχει μια σχολή με καταδύσεις στο Ρέθυμνο -κανονικοί άνθρωποι, νορμάλ εισοδήματα. Νιώθω πολύ τυχερός για την οικογένειά μου, γιατί με μεγάλωσαν με καλές αρχές και πρότυπα. Αν και ως παιδί ήμουν... κάπως». 

Όταν ήταν παιδί ήθελε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και να γίνει αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά τελικά τον κέρδισε η μαγειρική, με την οποία άρχισε να ασχολείται ως χόμπι από την εφηβεία ακόμα.

Δες τον στο πρώτο επεισόδιο των «Θαλασσόλυκων».

 

TAGS