ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Έχουν περάσει ακριβώς 1.255 μέρες από τότε που διαγνώστηκα με κλινική κατάθλιψη»

«Δέκα μέρες μετά, εξαφανίστηκα μαζί με τα σκυλιά μου»: Η άγνωστη μάχη που δίνει ο αδερφός της Κέιτ Μίντλετον, Τζέιμς, ενάντια στην ψυχική ασθένεια.

«Έχουν περάσει ακριβώς 1.255 μέρες από τότε που διαγνώστηκα με κλινική κατάθλιψη»

Ο αδερφός της Κέιτ Μίντλετον, Τζέιμς, μπορεί να έχει δώσει το γοητευτικό «παρών» σε λαμπερές κοινωνικές εκδηλώσεις της Βρετανίας, αλλά στην καθημερινότητά του ακολουθεί έναν πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής από την αδερφή του. Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες έχουν να κάνουν με υγιεινές τροφές για σκύλους, ενώ αν κρίνουμε τουλάχιστον από τις αναρτήσεις του στα social media, επιλέγει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του στην καρδιά της φύσης.

Η φύση είναι αυτή που τον έχει βοηθήσει να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, με την οποία έχει διαγνωστεί τα τελευταία χρόνια, όπως αποκάλυψε σε νέα ανάρτησή του.

Όπως έγραψε, συγκεκριμένα:

«Έχουν περάσει ακριβώς 1.255 μέρες από τότε που διαγνώστηκα με κλινική κατάθλιψη. Αλλά εκείνη η μέρα ήταν η πρώτη που έμαθα για την ψυχική υγεία και για το πόσο καθοριστική είναι στον τρόπο ζωής μας.

»Δέκα μέρες μετά, εξαφανίστηκα. Έβαλα τα σκυλιά μου στο αυτοκίνητό μου και, χωρίς να πω σε κανέναν πού πήγαινα, οδήγησα μέχρι ένα άγριο και απομονωμένο μέρος. Εκεί, κολύμπησα σε μια παγωμένη λίμνη, έκανα μοναχικούς περιπάτους σε χιονοσκεπή βουνά και έμεινα μόνος σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα, προσπαθώντας να κατευνάσω την αναταραχή στο μυαλό μου. Γιατί το έκανα; Ήθελα να βρίσκομαι στη φύση. Η φύση παίζει κεντρικό ρόλο στην ψυχολογική και συναισθηματική υγεία μας και όπως λέει η οργάνωση Mental Health Foundation, “είναι η σπουδαία, αστείρευτη πηγή μας για ένα ψυχικά υγιές μέλλον”, μια άποψη που συμμερίζομαι απόλυτα. Μια από τις κορυφαίες στρατηγικές της δικής μου ψυχικής υγείας σήμερα είναι να βγάζω βόλτα τα σκυλιά μου και να απορροφάω τα δυνατά οφέλη που προσφέρει η φύση. Μια άλλη στρατηγική είναι τα μελίσσια μου. Όταν βρίσκομαι με τις μέλισσές μου είναι σαν να περνούν στην “αθόρυβηλειτουργία όλες οι ανησυχίες μου.

«Εκείνη τη στιγμή, πάνω στο βουνό, με τα σκυλιά μου, την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ, ούρλιαξα με όλη τη δύναμη που έχουν τα πνευμόνια μου».

»Υ.Γ. : Η φωτογραφία μου στο βουνό τραβήχτηκε ακριβώς δέκα μέρες μετά τη διάγνωσή μου. Τότε δεν μπορούσα να νιώσω χαρά, ενθουσιασμό ή προσμονή, το μόνο που με κινητοποιούσε στη διάρκεια της ημέρας μου ήταν το άγχος… αλλά εκείνη τη στιγμή, πάνω στο βουνό, με τα σκυλιά μου, την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ, ούρλιαξα με όλη τη δύναμη που έχουν τα πνευμόνια μου (όπως κάνουν στις ταινίες), έκλαψα και απορρόφησα ό,τι μπορούσε να μου δώσει η φύση, η οποία με γέμισε δύναμη για να αγωνιστώ ενάντια στην κατάθλιψη. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, κάθε φορά που σκαρφαλώνω σε εκείνο το βουνό του λέω πάντα “ευχαριστώ” για τον άγνωστο ρόλο που έπαιξε στην ανάρρωσή μου».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: EPA/WILL OLIVER

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.