Εξομολόγηση ψυχής και έντονη συγκίνηση στην ομιλία του Χοακίν Φίνιξ καθώς η Ακαδημία Κινηματογράφου φέτος του απένειμε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την πιο συγκλονιστική ερμηνεία της καριέρας του στον ρόλο του «Jocker». Όπως είπε ο διάσημος ηθοποιός: «Όταν οι αρχές που μας καθοδηγούν είναι η αγάπη και η συμπόνια μπορούμε να δημιουργήσουμε και να εφαρμόσουμε συστήματα αλλαγής που θα βοηθούν όλα τα πλάσματα και το περιβάλλον. Έχω υπάρξει κωλόπαιδο, εγωιστής, σκληρός κάποιες φορές, δύσκολος να δουλέψει κάποιος μαζί μου, αλλά είμαι ευγνώμων γιατί εσείς μου δώσατε μία δεύτερη ευκαιρία. Για αυτό πρέπει να βοηθάμε όλοι ο ένας τον άλλον. Να συγχωρούμε, να δίνουμε ευκαιρίες στον άλλον να μεγαλώσει, να μορφωθεί... όταν οδηγούμε ο ένας τον άλλο στην εξιλέωση... αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι της ανθρωπότητας.»

«Φοβόμαστε την ιδέα της προσωπικής αλλαγής. Γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να θυσιάσουμε κάτι αλλά οι άνθρωποι όταν δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους είναι εφευρετικοί, δημιουργικοί, ιδιοφυείς... ».

Με έκδηλη τη συγκίνηση ανέφερε σύμφωνα με το ethnos.gr: «Δεν νιώθω ότι είμαι πάνω από οποιονδήποτε από τους συνυποψηφίους μου ή από οποιονδήποτε άλλο σε αυτό το δωμάτιο γιατί μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη - την αγάπη για τις ταινίες και αυτή η μορφή έκφρασης μου έδωσε την πιο εκπληκτική ζωή. Δεν θα ήξερα τι να κάνω χωρίς αυτή». 

Η ομιλία του συγκίνησε την αίθουσα καθώς εξομολογήθηκε πως: «αυτό που μου έδωσε περισσότερο είναι η ευκαιρία να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου για αυτούς που δεν έχουν φωνή. Σκέφτομαι πολύ τελευταία τα ζητήματα που μας απασχολούν συλλογικά και πολλές φορές μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπηρετούμε διαφορετικούς σκοπούς. Αλλά εγώ βλέπω κοινά στοιχεία. Είτε μιλάμε για γυναικεία θέματα, για ρατσισμό, για την οικολογία, για τα δικαιώματα των ιθαγενών ή των ζώων στην ουσία μιλάμε για τον αγώνα απέναντι στην αδικία. Φοβόμαστε την ιδέα της προσωπικής αλλαγής. Γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να θυσιάσουμε κάτι αλλά οι άνθρωποι όταν δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους είναι εφευρετικοί, δημιουργικοί, ιδιοφυείς... ».

Δείτε απόσπασμα από τον λόγο του: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Φωτό: EPA/ETIENNE LAURENT

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS