Είναι από τους ανθρώπους που πάντα χαιρόμαστε να παρακολουθούμε και να ακούμε, ιδίως γιατί διατηρούν χαμηλό προφίλ και επιλέγουν τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, συνετά και σοφά. Ο λόγος για την Ρένια Λουϊζίδου η οποία βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής, «Αυτός και ο άλλος» και μίλησε με ιδιαίτερη ειλικρίνεια για πολλά ζητήματα της ελληνικής κοινωνία και όχι μόνο.

Μεταξύ της συζήτησης για το ελληνικό metoo, τις καταγγελίες ενάντια στον Πέτρο Φιλιππίδη αλλά και τον θάνατο του πατέρα της, τον οποίο πληροφορήθηκε κατά τη διάρκεια παράστασης, η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε για πρώτη φορά και στο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή.

«Ήταν το 2004 σε γύρισμα, καλοκαίρι και με καύσωνα, τότε στο Καφέ της Χαράς. Μπήκα στο νοσοκομείο, ένα οικοδομικό τετράγωνο από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ήταν μια σοβαρή περιπέτεια υγείας, ήταν σηψαιμία. Κόλλησα ένα μικρόβιο από μία τουαλέτα, ήμουν εξαντλημένη, αφυδατωμένη.  Έπαιξε ρόλο ο καύσωνας και η κούραση όλης της χρονιάς. Κόλλησα ένα πράγμα που ήταν σπάνιο πολύ να εξελιχθεί σε τέτοια κλίματα και κινδύνευσε η ζωή μου. Αυτές τις 48 ώρες που η ζωή μου ήταν με ερωτηματικό, είναι πρωτόκολλο αυτό στα νοσοκομεία (η ψυχολογική βοήθεια) να φωνάζουν τον δικό σου άνθρωπο, να τον ενημερώνουν για την κατάσταση και να τον παραπέμπουν σε ψυχολόγο. Ήμουν νέα και τη γλίτωσα», είπε χαρακτηριστικά.

Κόλλησα ένα πράγμα που ήταν σπάνιο πολύ να εξελιχθεί σε τέτοια κλίματα και κινδύνευσε η ζωή μου. Αυτές τις 48 ώρες που η ζωή μου ήταν με ερωτηματικό, είναι πρωτόκολλο αυτό στα νοσοκομεία (η ψυχολογική βοήθεια) να φωνάζουν τον δικό σου άνθρωπο, να τον ενημερώνουν για την κατάσταση και να τον παραπέμπουν σε ψυχολόγο

Δείτε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Κεντρική φωτογραφία: NDP

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS