«Η Courtney θα γίνει διάσημη και ο Kurt ήδη είναι κι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά είναι σίγουρο πως θα καταστρέψουν ο ένας τον άλλον. Ξέρω ότι θα γίνουν και οι δύο μεγάλα αστέρια, απλώς εγώ δεν θέλω να έχω καμία απολύτως σχέση με όλο αυτό», έγραφε το 1992 η μουσική συντάκτρια του Vanity Fair, Lynn Hirschberg, σε ένα πολυσυζητημένο άρθρο για την καριέρα και την ερωτική σχέση του εμβλητικού ζευγαριού της grunge σκηνής.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε τι βαθμό τελικά η Κόρτνεϊ θα είχε καταστρέψει τον Κερτ, αλλά ούτε και σε τι βαθμό ο Κερτ θα είχε καταστρέψει την Κόρτνεϊ μέσα στο πέρασμα του χρόνου, αν ο τελευταίος δεν είχε βάλει βίαια τέλος στη ζωή του στις 5 Απριλίου του 1994,  αυτοκτονώντας με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Αυτό που μάλλον είναι βέβαια είναι το γεγονός ότι, παρά τα όσα θέλει να της προσάψει η ροκ μυθολογία,  η Λοβ αγάπησε αληθινά, βαθιά και αδιαπραγμάτευτα τον Κομπέϊν ακόμα και στους πιο άγριους τσακωμούς τους, ακόμα και στις πιο σκοτεινές και αυτοκαταστροφικές στιγμές τους.

Τώρα με αφορμή τα 54α γενέθλια του η τραγουδίστρια και ηθοποιός στέλνει ένα μήνυμα στη μνήμη του, με μία όμορφη, ασπρόμαυρη φωτογραφία από τα παλιά που ανέβασε στο ίνσταγκραμ. 

«Χρόνια πολλά όμορφο αγόρι», γράφει στη λεζάντα, ενώ πιο πριν παραπέμπει σε κάποια λόγια του ίδιου σε μία συναυλία του 1993:  «Έχω ένα μήνυμα στους θαυμαστές μας. Εάν για οποιονδήποτε λόγο μισείτε τους ομοφυλόφιλους, άτομα με διαφορετικό χρώμα δέρματος ή γυναίκες, παρακαλούμε να μας κάνετε μια χάρη... Μην έρχεστε στις συναυλίες μας, μην αγοράζετε τους δίσκους μας».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Παράλληλα με τη μητέρα της και η κόρη του τραγουδιστή των Νirvana,  Frances Bean Cobain, έστειλε ευχές στον μπαμπά της στον ουρανό με μία εικόνα στην οποία οι δυο τους κάθονται αγκαλιασμένοι σε ένα κρεβάτι. «Χρόνια πολλά,μακάρι να ήσουν εδώ» έγραψε στο ίνσταγκραμ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

Kεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS