Ο Χάρης Ρώμας, καλεσμένος στο «Πρωινό», μίλησε στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα σχετικά με τον καταιγισμό καταγγελιών και αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών στον κόσμο του θεάτρου, προσθέτοντας πως «υπάρχει ένας τρίτος σκηνοθέτης, εγώ δεν τον γνωρίζω, ο οποίος καλεί διάφορα αγόρια και τους λέει ότι για να απελευθερωθείς πρέπει να γυμνωθείς, να αυνανιστείς ενώπιόν μου…».

«Υπάρχει ένας τρίτος σκηνοθέτης, εγώ δεν τον γνωρίζω, ο οποίος καλεί διάφορα αγόρια και τους λέει ότι για να απελευθερωθείς πρέπει να γυμνωθείς, να αυνανιστείς ενώπιόν μου…».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης συμπλήρωσε τα εξής: «Εγώ στον κινηματογράφο δεν έχω εντρυφήσει, έργο δεν υπάρχει, μπορεί αραιά και πού να έχει πάρει βραβεία, αυτό δεν είναι έργο ότι κάνεις κάτι και μετά το χρησιμοποιείς για να κάνεις οντισιόν, να φωνάζεις νέα παιδιά, να φτιάχνεσαι, να φαντασιώνεσαι και να φτάνεις σε πράξεις, εγώ δεν ξέρω, γιατί αυτοί που μπορεί να έχουν ενδώσει δεν θα το πούνε κιόλας. Κι εκεί που τα λέγαμε, λέω, ποιος είναι αυτός και τι έργο έχει να επιδείξει, ξαφνικά ο Απόστολος Καμιτσάκης, που κάνει τον παπά [στο “Καφέ της Χαράς”], είναι ένας εξαιρετικός νέος, λέει, τι όνομα είπατε; Ξέρετε, με έχει φωνάξει και εμένα και μου ζήτησε να αυνανιστώ».

«Ξαφνικά ο Απόστολος Καμιτσάκης, που κάνει τον παπά [στο “Καφέ της Χαράς”], είναι ένας εξαιρετικός νέος, λέει, τι όνομα είπατε; Ξέρετε, με έχει φωνάξει και εμένα και μου ζήτησε να αυνανιστώ».

Σχετικά με την τροπή που έχουν πάρει – και μπορεί να πάρουν από εδώ και πέρα – τα γεγονότα, ο Χάρης Ρώμας σχολίασε: «Σίγουρα πρέπει να υπάρχει μια ψυχραιμία στην αντιμετώπιση και οτιδήποτε λέγεται πρέπει να λέγεται από ανθρώπους που έχουν λόγο να το πουν, γιατί εδώ θα γίνει ένας ορυμαγδός, ήδη γίνεται, από ανθρώπους που για διάφορους λόγους έχουν να πουν μια ιστορία του παρελθόντος. Θα χαθεί η δυναμική. Τώρα είναι μια κατάλληλη στιγμή όχι μόνο για να γίνουν αυτές οι καταγγελίες, αλλά για να γίνει και μια μεγάλη αλλαγή στο χώρο».

«Οτιδήποτε λέγεται πρέπει να λέγεται από ανθρώπους που έχουν λόγο να το πουν, γιατί εδώ θα γίνει ένας ορυμαγδός, ήδη γίνεται, από ανθρώπους που για διάφορους λόγους έχουν να πουν μια ιστορία του παρελθόντος. Θα χαθεί η δυναμική»

Για τις καταγγελίες κατά του Γιώργου Κιμούλη, ειδικότερα, είπε: «Όταν βλέπεις μια συρροή ανθρώπων που θέλουν να καταγγείλουν, μπορεί ο Γιώργος Κιμούλης να είναι ο καλύτερος ηθοποιός, αλλά είναι αρκετό αυτό για να δώσεις συγχωροχάρτι; Όταν αυτή τη στιγμή βγαίνει μια σωρεία ανθρώπων, μπορεί να έχει γίνει κατάχρηση εξουσίας την οποία μπορεί και ο ίδιος να μην έχει συνειδητοποιήσει. Τα πράγματα πρέπει να έχουν ένα όριο και να δημιουργηθεί ένας κώδικας δεοντολογίας». 

«Μπορεί ο Γιώργος Κιμούλης να είναι ο καλύτερος ηθοποιός, αλλά είναι αρκετό αυτό για να δώσεις συγχωροχάρτι;»

Τι θα είχε να απαντήσει σε όσους αναρωτιούνται «γιατί τώρα»; «Είναι παντελώς ανήθικο το “γιατί δεν μίλησαν και το θυμήθηκαν τώρα”. Για κάποιον που γνωρίζει τη στοιχειώδη ψυχολογία θα έπρεπε να σκέφτεται πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο να βγει, να εκτεθεί, να ξεπεράσει το σοκ και τον τρόμο που ένιωσε εκείνη τη στιγμή και πόσο μόνος πρέπει να αισθάνεται ακόμα και όταν ξέρει ότι και άλλες κοπέλες ή αγόρια έχουν υποστεί τον ίδιο διασυρμό ή κακοποίηση».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης του Χάρη Ρώμα:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: Glomex
 

TAGS