Η ηθοποιός Εμ Τζέι Ροντρίγκεζ έλαβε μια υποψηφιότητα για βραβείο Emmy για τον ρόλο της στη δραματική σειρά «Pose» κι έγραψε ιστορία ως η πρώτη trans γυναίκα που είναι υποψήφια σε κορυφαία κατηγορία των βραβείων.

Η Ροντρίγκεζ είναι υποψήφια στην κατηγορία α γυναικείου ρόλου για την ενσάρκωση της νοσοκόμας Μπλάνκα Ροντρίγκεζ, μια σημαντική κίνηση εκ μέρους των Emmys για την ισότητα στην εκπροσώπηση της LGBTQ+ κοινότητας.

«Είναι μια στιγμή ζωτικής σημασίας. Δεν έχει υπάρξει trans γυναίκα που να έχει δεχτεί υποψηφιότητα για πρωταγωνιστικό ρόλο και πιστεύω ότι αυτό μας πηγαίνει μπροστά για να ανοίξει η πόρτα για τόσο πολλούς ανθρώπους, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες trans ή LGBTQ+ δεν έχει σημασία» είπε η Ροντρίγκεζ στο Variety εξηγώντας ότι «μια στιγμή σαν αυτή ανοίγει δυνατότητες του τι θα συμβεί και πιστεύω ότι η Ακαδημία το καθιστά δυνατό και τα μάτια τους είναι παραπάνω από ανοιχτά. Ναι, πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και νιώθω επίσης ότι θα συνεχίσουμε να μιλάμε και να ενθαρρύνουμε και να ενημερώνουμε και να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους παγκοσμίως και πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ναι, πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και νιώθω επίσης ότι θα συνεχίσουμε να μιλάμε και να ενθαρρύνουμε και να ενημερώνουμε και να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους παγκοσμίως και πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michaela Jaé (@mjrodriguez7)

Πριν από την υποψηφιότητα της Ροντρίγκεζ μόλις δύο trans καλλιτέχνες είχαν δεχθεί υποψηφιότητα από τα Emmys, η Λαβέρν Κοξ για τον ρόλο της στο 'Orange is the New Black' και η Ρέιν Βάλτζεζ που ήταν υποψήφια για τον ρόλο της σε μίνι τηλεοπτική σειρά.

Εκτός από την Ροντρίγκεζ και ο Μπίλι Πόρτερ του «Pose» έλαβε για τρίτη συνεχόμενη φορά υποψηφιότητα για τον ρόλο του Πρέι Τελ μετά την νίκη του στην ίδια κατηγορία το 2019. Η σειρά είναι επίσης υποψήφια στην κατηγορία 'Καλύτερη δραματική σειρά' και όπως δήλωσε η Σάρα Κέιτ Έλις, CEO του οργανισμού GLAAD για τη σωστή εκπροσώπηση της LGBTQ κοινότητας, «είναι ένα ιστορικό show που ύψωσε τη μπάρα για την εκπροσώπηση των trans στην τηλεόραση και άλλαξε τον τρόπο που οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο καταλαβαίνουν την trans κοινότητα. Όπως τόνισαν πάνω από 40 κουρφαίου LGBTQ οργανισμοί στην ανοιχτή επιστολή τους στους ανθρώπους που ψηφίζουν για τα βραβεία Emmy για το Pose, η εκπροσώπηση έχει σημασία».

Όπως τόνισαν πάνω από 40 κουρφαίου LGBTQ οργανισμοί στην ανοιχτή επιστολή τους στους ανθρώπους που ψηφίζουν για τα βραβεία Emmy για το Pose, η εκπροσώπηση έχει σημασία»

Εάν η Εμ Τζέι Ροντρίγκεζ καταφέρει να πάρει το βραβείο στην κατηγορία 'Καλύτερος Α' γυναικείος σε δραματική σειρά' θα γίνει η πρώτη trans καλλιτέχνις που θα έχει κερδίσει Emmy.


Κεντρική φωτογραφία: Splash News/Ideal Image

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS