Στη νέα της ανάρτηση στο Instagram η Έλλη Τρίγγου έχει φωτογραφηθεί ενώ κοιμάται, αποκαμωμένη, στα καθίσματα ενός κινηματογράφου. Έκανε άλλωστε μεγάλη διαδρομή έως εκεί: Ταξίδεψε στις Κάννες, μια ανάσα πριν από το γαλλικό lockdown, μαζί με τον Αργύρη Πανταζάρα, γιατί η νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν διεκδικεί το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους.

Όταν το 73ο Φεστιβάλ Καννών αναβλήθηκε τον περασμένο Μάιο, όπως εξηγούν και στη «Φωλιά των Κου Κου», και μεταφέρθηκε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, για το 2021, διοργανώθηκε ένα «μίνι» φεστιβάλ το τριήμερο 27-29 Οκτωβρίου, με ταινίες μικρού μήκους, μαθητικές ταινίες και λίγες ταινίες μεγάλου μήκους.

Στο φεστιβάλ του 2019 ήταν μια ελληνική ταινία, «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς» του Βασίλη Κεκάτου, που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους και δεν θα ήταν τεράστια έκπληξη να επιστρέψει και η φετινή ελληνική συμμετοχή με το μεγάλο βραβείο.

Η «Motorway 65», σε σκηνοθεσία της Εύης Καλογηροπούλου, παρακολουθεί τη σχέση δύο αδελφών που ζουν στην βιομηχανική Ελευσίνα, σε μια περιοχή όπου μια γέφυρα ενώνει τη γειτονιά τους με ένα άλλο κομμάτι της πόλης, όπου κατοικούν μετανάστες.

Οι κάτοικοι των δύο περιοχών, γνωστές ως «Ανω Μικρή Μόσχα» και «Κάτω Μικρή Μόσχα», βρίσκονται συνεχώς σε σύγκρουση. Από τη μία, πληθυσμοί που κατάγονται από τον Πόντο, από την άλλη σύγχρονοι πρόσφυγες από Αλβανία, Πακιστάν, Αφρική. Οι εντάσεις εκδηλώνονται και στις αθλητικές αναμετρήσεις ανάμεσα στους κατοίκους των δύο περιοχών, όπου υπάρχει μεγάλη κόντρα.

Τα δύο αδέλφια, η Σίμα (Έλλη Τρίγγου) και ο Ισαάκ (Αργύρης Πανταζάρας), αντιμετωπίζουν διαφορετικά την αντιπαλότητα της συνοικίας τους. Η Σίμα είναι πολύ πιο ανοιχτή να αποδεχθεί την διαφορετικότητα από τον αδελφό της και προτιμά να κάνει παρέα με ανθρώπους από την απέναντι πλευρά, όπως την κολλητή της, την Ξένια (Ξένια Ντάνια). Όπως γράφει η Lifo, πέρα από τους τρεις κύριους επαγγελματίες ηθοποιούς, οι υπόλοιποι χαρακτήρες της ταινίας είναι απλοί άνθρωποι που υποδύονται τον εαυτό τους, ενώ όλοι οι αθλητές της ταινίας είναι πραγματικοί αθλητές τοπικών συλλόγων. 

Δείτε τη νέα ανάρτηση της Έλλης Τρίγγου:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δείτε το ρεπορτάζ στη «Φωλιά των Κου Κου»:

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Motorway 65»:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS