Η Έλεν Μίρεν δεν μασάει τα λόγια της ούτε κολλάει σε ταμπού και κλισέ. Με αυτή την έννοια, η πρόσφατη, εντυπωσιακή εμφάνισή της στις Κάννες, με ροζ παστέλ μαλλιά, είναι απόλυτα συνεπής προς τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε με αφορμή την πρόσφατη Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία στη Βρετανία.

Η οσκαρική 73χρονη ηθοποιός, πρέσβειρα της L' Oreal, μιλώντας για τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, παραδέχτηκε ότι «οι αρνητικές σκέψεις ελλοχεύουν πάντα κάτω από την επιφάνεια... όλοι νιώθουν έτσι, δεν συμβαίνει μόνο σε εσάς. Συχνά σκέφτομαι: “είμαι βαρετή, είμαι ανόητη, δεν είμαι αρκετά ενδιαφέρουσα. Στη δουλειά μου συναντώ πολλούς εξαιρετικούς ανθρώπους... κι αυτό, για μένα, είναι τρομακτικό».

Όταν μπαίνει στον χώρο των γυρισμάτων μιας ταινίας, «με εκείνους τους τεράστιους κινηματογραφικούς σταρ» -παρότι στην πραγματικότητα είναι και εκείνη ανάμεσά τους- αισθάνεται «απίστευτα τρομαγμένη». Όπως αποκάλυψε: «Κάποιες φορές, κλειδώνομαι στην τουαλέτα για να πείσω τον εαυτό μου πως “μπορείς να τα καταφέρεις, Έλεν, μην ανησυχείς, μπορείς να το κάνεις!».

Η Μίρεν με την Άντι ΜακΝτάουελ και εντυπωσιακή ροζ παστέλ απόχρωση στα μαλλιά, στο 72ο Φεστιβάλ των Καννών. REUTERS/Eric Gaillard

Σε ένα σποτ που έχει γυρίσει η ηθοποιός για τη L' Oreal, με τίτλο «My Self Worth» («Η αυτοεκτίμησή μου»), μας υπενθυμίζει ότι η διαφορετικότητά μας είναι αυτή που μας δίνει δύναμη. Δείχνει ένα μικρό τατουάζ στο χέρι της, με δύο αντίθετα V, το οποίο «μου υπενθυμίζει πως κάποιος μπορεί να είναι περισσότερο διαφορετικός από εμένα από όσο θα μπορούσα να φανταστώ, κι όμως έχει την ίδια αξία».

Στη συνέχεια αναφέρεται, κλαίγοντας, στην αυτοκτονία ενός φίλου που είχε όταν ήταν μικρή: «Μακάρι να μπορούσα να του πω, μη στεναχωριέσαι, Ντέιβιντ, περίμενε λίγο ακόμα και τα πράγματα θα βελτιωθούν. Οι αμφιβολίες για τον εαυτό μας δεν είναι αδιέξοδο, αλλά η αφετηρία μιας διαδρομής κατανόησης των άλλων και της δικής μας θέσης στον κόσμο».

Δείτε παρακάτω το σποτ «My Self Worth» με την Έλεν Μίρεν:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

 

TAGS