Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο είχε απαντήσει η Έλεν Μίρεν σε σεξιστική ερώτηση που της είχε κάνει ο δημοσιογράφος Μάικλ Πάρκισον το 1975 έχει μείνει στην Ιστορία. Μάλιστα, η Βρετανίδα ηθοποιός επισημαίνει ότι, ακόμα και τώρα, όταν θυμάται το περιστατικό, θυμώνει.

Τι είχε ακριβώς συμβεί;

Η Μίρεν είχε κληθεί στην εκπομπή του Πάρκινσον. Στην εισαγωγή που είχε κάνει εκείνος, λοιπόν, αμέσως προτού την υποδεχτεί στο πλατό, είχε αναφέρει ότι η ηθοποιός «προβάλλει τον ερωτισμό πόρνης». Η Μίρεν μπήκε στο στούντιο φανερά ενοχλημένη από τον πρόλογο, αλλά ο δημοσιογράφος συνέχισε ρωτώντας την: «Θεωρείτε ότι είστε, σε εισαγωγικά, μια σοβαρή ηθοποιός;»

«Σε εισαγωγικά; Τι εννοείτε σε εισαγωγικά;», απάντησε εκείνη, προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

«Λέω σε εισαγωγικά, γιατί είναι κλισέ. Όμως, θεωρείτε ότι ο “εξοπλισμός” σας σας εμποδίζει να γίνετε σοβαρή ηθοποιός;»

«Θα ήθελα να μου εξηγήσετε τι εννοείτε “ο εξοπλισμός μου”».

«Τα φυσικά χαρακτηριστικά σας».

«Εννοείτε τα δάχτυλά μου;», ρώτησε η Μίρεν αστειευόμενη.

«Όχι, εννοούσα... », ήταν η ακόμα πιο προσβλητική απάντηση του δημοσιογράφου, ο οποίος έστρεψε το βλέμμα του προς το στήθος της.

«Ελάτε, ξεστομίστε το».

«Εννοώ η σιλουέτα σας. Θεωρείτε ότι η σιλουέτα σας, τα φυσικά προσόντα σας, σας εμποδίζουν να γίνετε μια επιτυχημένη ηθοποιός;»

«Μια σοβαρή ηθοποιός θέλετε να πείτε. Γιατί μια σοβαρή ηθοποιός δεν μπορεί να έχει μεγάλο στήθος. Αυτό εννοείτε;»

«Ναι. Μπορεί να αποσπά την προσοχή από την ερμηνεία του ρόλου»

«Νομίζω ότι θα ήταν πολύ κακή η ερμηνεία μου αν οι άλλοι πρόσεχαν το μέγεθος του στήθους μου αντί για οτιδήποτε άλλο. Η υποκριτική είναι μια ζωντανή σχέση ανάμεσα σε όσους βρίσκονται επάνω στη σκηνή με κάθε έναν από το κοινό. Οπότε, έχω ξεπεράσει τέτοια βαρετά ερωτήματα», ήταν η αποστομωτική απάντηση της ηθοποιού προς τον δημοσιογράφο.

Δείτε το απόσπασμα εδώ:

 

 

 

TAGS