ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Έκανα έκτρωση όταν ήμουν δεκαπέντε ετών»

Το δημόσιο μήνυμα για την απαγόρευση των αμβλώσεων στο Τέξας.

 «Έκανα έκτρωση όταν ήμουν δεκαπέντε ετών»

Το «πιο σκοτεινό μυστικό» απο την εφηβική της ηλικία, αποκάλυψε η Ούμα Θέρμαν, μέσω μιας δημοσίευσης στην Washington Post, με σκοπό να σταθεί δίπλα και να ενθαρρύνει κάθε γυναίκα που αισθάνεται αβοήθητη απέναντι στην απερίσκεπτη διακυβέρνηση ορισμένων κρατών. Η διάσημη ηθοποιός τοποθετήθηκε δημόσια, καταδικάζοντας τον νόμο για την απαγόρευση των αμβλώσεων στο Τέξας, αναφέροντας για πρώτη φορά πως στην ηλικία των 15 ετών υποβλήθηκε σε έκτρωση, κάτι που της «ράγισε την καρδιά».

Η Ούμα Θέρμαν μοιράστηκε το μυστικό αυτό με την ελπίδα ότι «κάποιο φως θα λάμψει, φτάνοντας στις γυναίκες και τα κορίτσια που ντρέπονται, γιατί δεν μπορούν να προστατευτούν και δεν έχουν πλέον καμία εξουσιοδότηση». Τον Σεπτέμβριο, στο Τέξας ψηφίστηκε ένας νέος νόμος που απαγορεύει ουσιαστικά τις αμβλώσεις μετά από την έκτη εβδομάδα κύησης. Η παράβλεψη του νόμου δίνει το δικαίωμα σε κάθε Αμερικανό πολίτη να ζητήσει αποζημίωση έως και 10.000 δολάρια σε αστικό δικαστήριο από γιατρό ή πάροχο αμβλώσεων, ο οποίος προχώρησε στην πράξη αυτή ή ενεπλάκη στη διαδικασία.

Στα 51 της χρόνια, η χολιγουντιανή star αποφάσισε να ασχοληθεί προσωπικά με το σοβαρό αυτό κοινωνικό ζήτημα, γνωρίζοντας απο πρώτο χέρι πως είναι να αισθάνεται κανείς ανήμπορος να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Για την δική της εμπειρία ανέφερε πως με την στήριξη της οικογένειας της, προχώρησε στην απόφαση της έκτρωσης, καθώς στην ηλικία των 15 ετών, η ιδέα να μεγαλώσει ένα παιδί μόνη της δεν θα ήταν η σωστότερη επιλογή. «Αποφασίσαμε με την οικογένεια μου ότι δεν θα μπορούσα να περάσω την εγκυμοσύνη μόνη μου και συμφωνήσαμε ότι ο τερματισμός ήταν η σωστή επιλογή. Ωστόσο, η καρδιά μου ήταν ραγισμένη», έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός. Η ίδια συνειδητοποίησε πως η απόφαση της να κάνει έκτρωση σε μικρή ηλικία, της έδωσε το δικαίωμα να αποκτήσει παιδιά αλλά και να τους εξασφαλίσει μια σταθερή ζωή, όταν πια ήταν έτοιμη.

Η αντίδραση της Θέρμαν απέναντι στον νόμο του Τέξας, ήρθε έπειτα απο τον υπαινιγμό που υπάρχει στην βάση αυτού καθώς όπως τόνισε τέτοιου είδους κανονισμοί «είναι μία ακόμη διάκριση ενάντια σε όσους βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια και, συχνά, ενάντια στους συντρόφους τους.»

«Γυναίκες και παιδιά πλούσιων οικογενειών διατηρούν όλες τις επιλογές του κόσμου και αντιμετωπίζουν ελάχιστο κίνδυνο. Είμαι τρομερά λυπημένη επίσης, που ο νόμος βάζει τον έναν πολίτη απέναντι από τον άλλο, δημιουργώντας τιμωρούς που θα κατασπαράξουν αυτές τις μη προνομιούχες γυναίκες, αφαιρώντας τους την επιλογή να μην κάνουν παιδιά που δεν μπορούν να φροντίσουν ή εξαφανίζοντας τις ελπίδες τους για τη μελλοντική οικογένεια που μπορεί να επιλέξουν» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Κεντρική φωτογραφία: EPA/PETER FOLEY

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.