Ο Χάρης Ρώμας και η Τάνια Τρύπη σε μια νέα, εκ βαθέων συζήτησή τους στην ΕΡΤ μίλησαν για τη σχέση με τους γονείς τους, με τον Ρώμα να ανοίγεται για τη ρήξη που προκάλεσαν οι προσδοκίες του πατέρα του στον μεταξύ τους δεσμό. «Περάσαμε μεγάλο κλυδωνισμό στη σχέση μας με τον πατέρα μου, γιατί εγώ ήθελα να γίνω ηθοποιός και εκείνος γιατρός. Είχε το αστικό κατάλοιπό ότι "εφόσον το παιδί μου μπήκε στην ιατρική, είναι μια καταξίωση αυτή και ένας τίτλος τιμής που δεν θέλω να χάσει για ένα καπρίτσιο"».

«Ο πατέρας μου είχε το αστικό κατάλοιπό ότι "εφόσον το παιδί μου μπήκε στην ιατρική, είναι μια καταξίωση αυτή και ένας τίτλος τιμής που δεν θέλω να χάσει για ένα καπρίτσιο"»

Ο πατέρας του επέμενε, μάλιστα, ότι δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός χρησιμοποιώντας το όνομά του (Χαράλαμπος Ρασσιάς είναι το κανονικό του όνομα), «γιατί κάποια μέρα θέλω να είσαι ο σπουδαίος γιατρός Χάρης Ρασσιάς», του είπε. Έτσι, όπως συνέχισε ο Ρώμας: «Πήρα το όνομα της μητέρας μου, ονομάστηκα Χάρης Ρώμας. Λίγο πριν πεθάνει [ο πατέρας μου] άκουσα τη φωνή του από τον τηλεφωνητή, σπασμένη και τρεμάμενη να μου λέει, θέλω να σε δω. Και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι θα συμβεί και ότι μπορεί και να τον χάσω.

»Είχα να τον δω πέντε χρόνια. Μέσα σε δυο-τρεις μέρες προσπαθήσαμε να ανακτήσουμε ό,τι είχε χάσει ένας πατέρας και ένας γιος. Περισσότερες ήταν οι σιωπές παρά τα λόγια. Και στις τρεις-τέσσερις βόλτες που κάναμε μαζί στο χωριό, στους Αγίους Θεοδώρους δηλαδή, ο κόσμος μας σταμάταγε και του έλεγε -είχα κάνει τους “Μεν και δεν”- κύριε Ρώμα, ο γιος σας είναι καταπληκτικός. Και τότε τα μάτια του διαστέλλονταν, σαν να ήταν ένα παιδάκι που δεν το πίστευε αυτό που του συνέβαινε. Δεν το πίστευε ότι λίγο πριν πεθάνει, άλλαξε κι εκείνος όνομα».

Δείτε το απόσπασμα της συζήτησης:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Glomex

TAGS