Η Ρένα Κουβελιώτη, η ρεπόρτερ που έχει συγκλονίσει με το πρόβλημα της υγείας της, έδωσε νέα τηλεοπτική συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη και τα «Μεσάνυχτα», όπου μίλησε για τα κενά μνήμης της, αλλά και μερικές από τις πιο τρομακτικές στιγμές της δημοσιογραφικής καριέρας της – όπως όταν πυροβολήθηκε το σπίτι της μετά την έρευνα που είχε κάνει για τη Χρυσή Αυγή.

«Οι συνέπειες για την έρευνα της Χρυσής Αυγής που έκανα ήρθαν μετά» θυμάται. «Έχουν πυροβολήσει το παράθυρο του σπιτιού μου. Για καλή μου τύχη, σώθηκα στο παρά πέντε. Είχαμε γυρίσει από διακοπές με τα παιδιά μου, πέταξα τις βαλίτσες στο σαλόνι, ήρθα κατευθείαν στο μπάνιο. Εκείνη τη στιγμή πυροβόλησαν το παράθυρο του σπιτιού μου. Αν ήμουν όρθια, σίγουρα δεν θα ήμουν εδώ. Με εξόργισε και με πείσμωσε το ότι είδα τα παιδιά μου φοβισμένα, πιο πολύ τον γιο μου. Γενικά έχω άγνοια κινδύνου, φοβάμαι μόνο ό,τι έχει να κάνει με την υγεία των παιδιών μου. Δεν κάνω τη χάρη σε κάποιους ανθρώπους να με δουν φοβισμένη».

«Οι συνέπειες για την έρευνα της Χρυσής Αυγής που έκανα ήρθαν μετά» θυμάται. «Έχουν πυροβολήσει το παράθυρο του σπιτιού μου. Για καλή μου τύχη, σώθηκα στο παρά πέντε»

Μια από τις κορυφαίες στιγμές της επαγγελματικής ζωής της θεωρεί την έρευνα που έκανε για το εμπόριο οργάνων βρεφών, ένα κύκλωμα τεράστιο σε Ιταλία, Αλβανία και Ελλάδα. «Έρχονταν γυναίκες και γεννούσαν σε κλινική στη βόρεια Ελλάδα, εικονικές γέννες για υιοθεσία και μετά αυτός ο γιατρός ασχολήθηκε με το εμπόριο οργάνων, με “φυτώρια” βρεφών. Τα όργανα έφευγαν με υγρό άζωτο στην Ιταλία. Δέχτηκα απειλές και σε αυτή την περίπτωση, δύο αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη πόλη της βόρειας Ελλάδας επιχείρησαν να με βγάλουν από το δρόμο».

Μια από τις κορυφαίες στιγμές της επαγγελματικής ζωής της θεωρεί την έρευνα που έκανε για το εμπόριο οργάνων βρεφών, ένα κύκλωμα τεράστιο σε Ιταλία, Αλβανία και Ελλάδα.

Ακόμα ωστόσο και στη μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής της, τη διάγνωση των εκφυλιστικών αλλοιώσεων του εγκεφάλου της, μοιάζει ατρόμητη. Πώς ανακάλυψε αυτό το πρόβλημα; «Είχα γυρίσει μετά την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην αίθουσα σύνταξης. Κατέβηκα στο γραφείο και μετά δεν θυμάμαι. Λιποθύμησα, ήρθε το ασθενοφόρο, πήγαμε στο ΚΑΤ, μου έκαναν αξονική. Αρχικά νόμιζαν ότι έκαναν λάθος, ότι μπέρδεψαν τις αξονικές γιατί στον ίδιο χώρο ήταν και μια ηλικιωμένη γυναίκα. Μετά ξαναϋποβλήθηκα σε αξονική, ήρθε η επιβεβαίωση και μου λένε, πρέπει να το ψάξετε. Μέχρι τότε, η μνήμη μου δεν ήταν το δυνατό μου σημείο, αλλά θεωρούσα ότι έτσι όπως έχουμε πολλά στο μυαλό μας, είναι λογικό να ξεχνάμε πράγματα».

«Λιποθύμησα, ήρθε το ασθενοφόρο, πήγαμε στο ΚΑΤ, μου έκαναν αξονική. Αρχικά νόμιζαν ότι έκαναν λάθος, ότι μπέρδεψαν τις αξονικές γιατί στον ίδιο χώρο ήταν και μια ηλικιωμένη γυναίκα»

Είχε μόλις μπει σε έναν μαραθώνιο εξετάσεων, από τον οποίο δεν έχει βγει ακόμα: «Όταν μετά συνέχισα τις εξετάσεις και βρήκαμε ότι υπάρχουν αυτές οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις στο πρόσθιο τμήμα του εγκεφάλου, ο ένας γιατρός μου έκανε λόγο για σκλήρυνση κατά πλάκας, ο άλλος για πρόωρη άνοια. Θορυβήθηκα όταν άρχισα να έχω αυτές τις κρίσεις [κενά μνήμης]. Πέφτει μαύρο, ξαφνικά δεν ξέρω ούτε πού πηγαίνω, ούτε από πού ξεκίνησα, ούτε ποια είμαι. Αν με ρωτήσουν πώς με λένε, δεν ξέρω τι να απαντήσω». Ο ιατρικός αγώνας της ωστόσο συνεχίζεται και ελπίζουμε όλοι να βγει νικήτρια: «Αυτό που μένει είναι να βρούμε το αίτιο, ώστε με την κατάλληλη αγωγή να το σταματήσουμε».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης της Ρένας Κουβελιώτη:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: YouTube
 

TAGS