«Είμαστε πολύ λυπημένοι. Από χθές το βράδυ μας παίρνουν τηλέφωνο να μας συλλυπηθούν για έναν άνθρωπο που δεν είναι νεκρός. Παρουσιάζεται μια θλιβερή εικόνα μιας γυναίκας που, σε αντίθεση με αυτό που γραφεται, ζει με αξιοπρέπεια, δύναμη και περιβάλλεται απο πολλή αγάπη. Ναι, η Ειρήνη έχει Αltzheimer's. Η αρρώστια δεν είναι ντροπή και μπορεί να συμβεί αναπάντεχα στον καθένα. Εδω και πέντε χρόνια το έχουμε χειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή και πάντοτε διακριτικά. Γιατί να γράφονται τώρα τόσες ανακρίβειες; Χωρίς οι αρθρογράφοι να μπαίνουν καν στον κόπο να επαληθεύσουν τις “πληροφοριες” τους» λέει στην Athens Voice η ανιψιά της Ειρήνης Παπά, Μέλια Τατάκη, περιγράφοντας την περιπέτεια στην οποία έχει μπει η οικογένειά της από χθές.

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στα social media το καλοκαίρι. Ότι δήθεν η κ. Παππά επέλεξε να πάει για διακοπές στη γενέτειρά της, το Χιλιομόδι Κορινθίας. Ακολούθησε, επ' αφορμή των 89ων γενεθλίων της μεγάλης ηθοποιού, μια δημοσίευση της Ντέπυς Γκολεμά, σχετικά με την κατάσταση της υγείας της. Στην πολύ τρυφερή και γεμάτη αγάπη και θαυμασμό ανάρτησή της η τηλεκριτικός κάνει λόγο για «τη χειρότερη αρρώστια», τη νόσο Altzheimer's, από την οποία «γενναία και περήφανη σαν Ελληνίδα» νικήθηκε η Ειρήνη Παπά. Αυτό ήταν. Το «νικήθηκε» ερμηνεύθηκε ως θάνατος! Ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων, εικασίες, ανυπόστατες περιγραφές, υπερβολές, επικήδειοι εν ζωή αλλά και διαψεύσεις, όπως εκείνη που φέρεται ότι έκανε ο σκηνοθέτης και ανιψιός της, Μανούσος Μανουσάκης.

Όμως τι πραγματικά συμβαίνει;

Η Ειρήνη Παππά παραμένει αγέρωχη, σωματικά ακμαία, «ζωντανή καρυάτιδα», πάσχοντας από Altzheimer's τα τελευταία 5 χρόνια.

Στα 89 της χρόνια και με κατάμαυρα μαλλιά (καθώς τα ανήψια της, που την θέλουν όμορφη, προσεγμένη και κοκέτα, φροντίζουν να την επισκέπτεται συχνά μια κομμώτρια για βαφή) ζει στο σπίτι της στην Πλάκα με τη συνεχή φροντίδα της ανιψιάς της Μέλιας Τατάκη, που κατοικεί στο ίδιο κτίριο. «Δεν είναι κατάκοιτη και ασφαλώς καθόλου παραμελημένη. Το αντίθετο. Την φροντίζουν τρεις ακόμη γυναίκες και ένας φυσιοθεραπευτής, που την γυμνάζει συστηματικά 5 φορές την εβδομάδα.

«Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και αυτό μας έχει στεναχωρήσει πολύ. Η ίδια κρατούσε πάντοτε την ιδιωτική της ζωή μακριά από τη δημοσιότητα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς τώρα που νοσεί. Είναι η αδελφή της μητέρας μου. Η αγαπημένη μου θεία. Έχει πάντα την απόλυτη αφοσίωση και τη φροντίδα μου και την αγάπη όλων των ανηψιών της. Το ότι είναι ζωντανή και σε ζηλευτή φυσική κατάσταση και ότι καταφέραμε να γιορτάσουμε για 89η φορά τα γενέθλιά της, είναι μόνο από αγάπη» λέει η Μέλια που ελπίζει να σταματήσουν, μετά από αυτά της τα λόγια, να τη συλλυπούνται για τη –ζωντανή– Ειρήνη Παππά.

Δείτε μία παλιότερη συνέντευξή της:

 

Πηγή: athensvoice.gr

 

TAGS