Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Σημείο Συνάντησης» και στην καλή του φίλη Τζένη Μπότση μίλησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλος, αναφέρθηκε και στις σοβαρές ανισότητες ως προς τα αυτονόητα, ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί εκτός γάμου ή εκτός μία ετεροφυλικής σχέσης.

«Όταν το κράτος δεν γίνει τα ίδια δικαιώματα σε όλους τους πολίτες του, σε πολίτες που φορολογούνται, επιχειρούν, που είναι γιατροί, είναι δάσκαλοι, όταν στηρίζεσαι σε αυτούς τους ανθρώπους και δεν τους δίνεις τα ίδια δικαιώματα - αυτό είναι παράλογο. Όχι το άλλο.», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός παρουσιαστής και επιχειρηματίας.

«Για τον κόσμο που δεν συμφωνεί με μένα ή με τις κινήσεις μου δεν με αφορά καθόλου, γιατί δεν συμφωνώ κι εγώ με τις δικές τους κινήσεις. Υπάρχει μια μερίδα κόσμου με την οποία δεν συμφωνώ καθόλου, δεν βγαίνω να το λέω, αυτοί βγαίνουν και το λένε. Αυτό που εγώ περιμένω εντός 2020 είναι την Πολιτεία, η Πολιτεία πρέπει να ακολουθεί τις ανάγκες των πολιτών της. Οι ανάγκες των πολιτών είναι συγκεκριμένες και προοδεύουν», τόνισε.

«Είδα την ημέρα της γυναίκας μια ανακοίνωση σε μια εφημερίδα ότι οι γυναίκες δεν θα πρέπει να ψηφίζουν διότι δεν μπορούν να συντονιστεί η έμμηνος ρήση και δεν θα έχουν το θυμικό για να ψηφίσουν σωστά. Αυτό υπήρχε σαν μία άποψη τότε. Έχει ξεπεραστεί όμως αυτή η άποψη. Ακόμα και η γυναίκα δεν είναι πολύ ίση, δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες με έναν άντρα - είναι ολοφάνερο αυτό».

«Προοδεύουμε και θεσπίζονται νόμοι. Όταν, λοιπόν, ένας άνθρωπος κάνει ένα παιδί και εγώ αποφασίζω να παντρευτώ έναν άλλον άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο απαγορεύουν στον σύντροφό μου ή στην σύντροφό μου - στη σύντροφό μου θα το επιτρέψουνε - να γίνει ο δεύτερος γονιός του. Όταν ένα παιδί μεγαλώσει και δει έναν άλλον άνθρωπο μέσα στην οικογένειά του, τον οποίο θεωρεί οικογένειά του, όταν χάσει τον βιολογικό του πατέρα, μπορεί να τον χάσει από ατύχημα, από αρρώστια, από γηρατειά από οτιδήποτε, θα μείνει μόνο του και δεν θα ακολουθήσει τον δεύτερο γονιό του που έχει συνηθίσει μέσα στο σπίτι», ανέφερε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Δείτε τα όσα είπε στα βίντεο που ακολουθούν.

Και μία αναφορά στον γάμο που του χρεώνουν ότι έχει κάνει με τον σύντροφό του.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS