ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είναι η μαυρίλα που σου ‘ρχεται από τα ναρκωτικά»: Πώς κατάφερε να ξεφύγει ο Σταμάτης Σπανουδάκης

Υπήρξε μια περίοδος καταχρήσεων που με τη σύντροφό του, Ντόρη, ήθελα να βάλουν τέλος στη ζωή τους, όπως εξομολογήθηκε ο συνθέτης στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Είναι η μαυρίλα που σου ‘ρχεται από τα ναρκωτικά»: Πώς κατάφερε να ξεφύγει ο Σταμάτης Σπανουδάκης

Καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Σταμάτης Σπανουδάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη σκοτεινή περίοδο της ζωής του που πέρασε βυθισμένος στα ναρκωτικά αλλά και το πώς κατάφερε να ξεφύγει. Μια περίοδο που με τη σύντροφό του, Ντόρη, σκέφτηκαν ακόμα και να βάλουν τέλος στη ζωή τους. «Είναι η μαυρίλα που σου ‘ρχεται από τα ναρκωτικά» είπε στο «Ενώπιος Ενωπίω» και πρόσθεσε: «Ένας άνθρωπος μου μίλησε για τον Χριστό και λέω, τι λέει αυτός ο τρελός. Δεν ήμουν ποτέ χριστιανός. Ήμασταν μάλλον προς τον βουδισμό. Εγώ είμαι της γενιάς του ’68, της Αμερικής, της Αγγλίας».

Όπως συνέχισε ο μουσικοσυνθέτης: «Όταν έφτασα και σε άλλη μαυρίλα και θυμόμουν τα λόγια αυτού του νεαρού, μίλησα στο Χριστό και λέω, αν υπάρχεις, δείξ’ το μου τώρα και εγώ θα είμαι δικός σου όλη μου τη ζωή. Αν δεν υπάρχεις, άσε με ήσυχο. Και μου το ‘δειξε. Τώρα αυτό δεν εξηγείται γιατί είναι σαν να σου πω εσένα, πες μου πώς είναι όταν είσαι ερωτευμένος. Παράτησα τις σπουδές, κλείστηκα δύο μήνες στο σπίτι εκεί στη Γερμανία, με την Ντόρη. Η Ντόρη, παρεμπιπτόντως, πίστεψε λίγο πριν από εμένα. Και της έκανα πόλεμο εγώ, με όλα τα γνωστά: Αφού υπάρχει Θεός, γιατί τα παιδάκια πεθαίνουν, και έλεγε, δεν ξέρω, ρώτα τον, εγώ ξέρω ότι άλλαξε η ζωή μου και είμαι ήρεμη».

«Όταν έφτασα και σε άλλη μαυρίλα και θυμόμουν τα λόγια αυτού του νεαρού, μίλησα στο Χριστό και λέω, αν υπάρχεις, δείξ’ το μου τώρα και εγώ θα είμαι δικός σου όλη μου τη ζωή. Αν δεν υπάρχεις, άσε με ήσυχο»

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης συμπλήρωσε: «Εκείνη την Κυριακή πήγα στην εκκλησία και εκεί που άκουγα τη λειτουργία πέφτω κάτω, αρχίζω να κλαίω. Τα ΄χασε ο παππάς και προσευχηθήκαμε όλοι μαζί.[…] Άρχισα να διαβάζω τη Βίβλο για δύο μήνες και να μου απαντιούνται όλα, ό,τι απορία είχα στα χρόνια μου. Όταν γύρισα στην Ελλάδα το πρώτο που έκανα ήταν να πάω στο Άγιο Όρος. Κλείστηκα κάνα δεκαπενθήμερο και εκεί πρωτοάκουσα τη βυζαντινή μουσική, ένα πράγμα μυστικό, χωρίς φώτα, και λέω, “αμάν”».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης του Σταμάτη Σπανουδάκη:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Glomex

Read Next

23 Απρ 2024

To Φεστιβάλ Κλασικού Κινηματογράφου TCM τίμησε την Τζόντι Φόστερ

Άφησε για πάντα το σημάδι της όχι μόνο στον κινηματογράφο, αλλά κυριολεκτικά, στο TCL Chinese Theatre στη Hollywood Boulevard.

23 Απρ 2024

"Ξεχωριστά" έκανε τα φετινά γενέθλια της Εύα Μέντες ο Ράιαν Γκόσλινγκ

H Εύα Μέντες έγινε 50 ετών και ο Γκόσλινγκ της έλεγε διαρκώς πόσο όμορφη είναι.

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".