Η 17η Μαΐου επιλέχθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, μιας και την ημέρα αυτή, το 1990, η ομοφυλοφιλία έπαψε και επισήμως να θεωρείται αρρώστια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο δρόμος για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα δικαιώματά της είναι ακόμα μακρύς, αλλά οι καμπάνιες και οι εκστρατείες υπέρ της διαφορετικότητας, έχουν βοηθήσει αρκετά στην ενημέρωση της κοινωνίας και τελικά στην αποδοχή των ατόμων διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ο δρόμος για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα δικαιώματά της είναι ακόμα μακρύς, αλλά οι καμπάνιες και οι εκστρατείες υπέρ της διαφορετικότητας, έχουν βοηθήσει αρκετά στην ενημέρωση της κοινωνίας και τελικά στην αποδοχή των ατόμων διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα είναι και τα άτομα του καλλιτεχνικού κόσμου, τα οποία δεν ξεχνούν να γιορτάζουν τη συγκεκριμένη ημέρα, να ενημερώνουν και να καλούν τους ανθρώπους να αγαπούν τους ανθρώπους, παραμερίζοντας οτιδήποτε άλλο.

Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα λοιπόν, ο Νίκος Μουτσινάς ανέβασε ένα Instagram story στο οποίο έλεγε το εξής: «Η ομοφυλοφιλία υπάρχει σε πάνω από 450 είδη έμβιων όντων. Η ομοφοβία μόνο σε ένα». Η ανάρτηση αυτή ωστόσο, ώθησε έναν από τους followers του να του στείλει το παρακάτω κείμενο το οποίο ο Νίκος Μουτσινάς δημοσίευσε: «Σ’ αγαπώ σε εκτιμώ αλλά ομοφοβία σημαίνει κάτι άλλο. Ομοαρνητισμός έπρεπε να πεις. Δεν έχω πειράξει κανέναν γκέι αλλά όταν ασταμάτητα μας ζαλίζετε με το να θέλετε την προσοχή μας, μας κάνετε να βγάζουμε τους ομοαρνητισμούς μας. Κάνε ό,τι θες στο κρεβάτι σου αλλά δε χρειάζεται να μας λες συνέχεια για τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό. Φτάνει ρε μάγκες, δε μας νοιάζει. Μείνε σε αυτό που κάνεις απλά, εκεί είσαι καλός, ξέχνα το άλλο γιατί απλά είναι προσωπικό και έτσι δείχνεις εσύ την ομοφοβικότητά σου. Θα έκανες κακό σε κάποιον μόνο και μόνο επειδή δε σε αποδέχεται και φταις εσύ».

Ο Νίκος Μουτσινάς απάντησε με τη σειρά του: «Το στόρι αυτό το έβαλα μόνο και μόνο για να πω το εξής: Δε με ενοχλεί, δε χαλιέμαι καθόλου. Έχω ξεπεράσει ένα πάρα πολύ μεγάλο τέτοιου τύπου κομμάτι έτσι και αλλιώς. Το τι θα μου πει ο άλλος είναι προσωπικό του θέμα. Δε με απασχολεί πως βλέπει ο άλλος τη ζωή μου. Με αφορά πως βλέπω εγώ τη ζωή μου. Δε μπορώ να κάτσω να σκεφτώ για όλους. Σε ποια οικογένεια έχει μεγαλώσει ο άλλος, τι πράγματα κουβαλάει, με πόσα πρέπει έχει προχωρήσει στη ζωή του ή δεν έχει προχωρήσει και θεωρώ ότι είναι αυτονόητο ότι ο καθένας είναι αυτονόητο να νιώθει και να κάνει ότι θέλει. Με λυπεί που υπάρχει γιορτή για να το θυμίζει σε ένα κομμάτι του κόσμου. Εύχομαι να σταματήσει αυτή η γιορτή και αυτή η παγκόσμια ημέρα να μην είναι παγκόσμια μέρα, όπως λέμε ότι έχουμε καλοκαίρι, να λέμε πως και ο καθένας είναι ελεύθερος να νιώσει όπως θέλει για όποιον θέλει»

«Με λυπεί που υπάρχει γιορτή για να το θυμίζει σε ένα κομμάτι του κόσμου. Εύχομαι να σταματήσει αυτή η γιορτή και αυτή η παγκόσμια ημέρα να μην είναι παγκόσμια μέρα, όπως λέμε ότι έχουμε καλοκαίρι, να λέμε πως και ο καθένας είναι ελεύθερος να νιώσει όπως θέλει για όποιον θέλει»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: NDP

TAGS