Στο παρελθόν η Ρίτα Γούιλσον με μια ανάρτησή της είχε αποτίσει φόρο τιμής στη μητέρα της, η οποία είχε γεννηθεί σε ένα χωριό στα σύνορα Αλβανίας και Ελλάδας και είχε δραπετεύσει στη χώρα μας σκαρφαλώνοντας στα βουνά. Τώρα ήρθε η σειρά να μνημονεύσει τον μπαμπά της, με αφορμή τα γενέθλιά που θα είχε, αν ήταν ακόμα εν ζωή. 

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός, τραγουδίστρια και σύζυγος του Τομ Χανκς έγραψε:

«Σήμερα είναι τα γενέθλια του μπαμπά μου. Θα γινόταν 101 χρονών. Νιώθω σαν να μην έφυγε ποτέ. Ο μπαμπάς μου δραπέτευσε από την κομμουνιστική Βουλγαρία για μια ελεύθερη ζωή στην Αμερική. Το όραμα και το θάρρος του συνεχίζουν να με εμπνέουν. Αν ήταν διατεθειμένος να ρισκάρει τη ζωή του για τη σωματική και πολιτική ελευθερία του, μήπως θα μπορούσε να μου κληροδοτήσει το θάρρος του και να μου επιτρέψει να δημιουργήσω τα δικά μου όνειρα; Εσάς ποιος σας έχει εμπνεύσει περισσότερο στη ζωή σας με το όραμα και το θάρρος του;».

«Σήμερα είναι τα γενέθλια του μπαμπά μου. Θα γινόταν 101 χρονών. Νιώθω σαν να μην έφυγε ποτέ. Ο μπαμπάς μου δραπέτευσε από την κομμουνιστική Βουλγαρία για μια ελεύθερη ζωή στην Αμερική»

Να θυμίσουμε ότι για τη μαμά της είχε γράψει στο παρελθόν:

«Η μαμά μου. Έχασε τον πατέρα της όταν ήταν τεσσάρων ετών και για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια έζησε στο χωριό της στα σύνορα Ελλάδας και Αλβανίας. Όταν τα πράγματα σοβάρεψαν στη διάρκεια του πολέμου, η μητέρα της αποφάσισε να δραπετεύσουν από το χωριό τους στην Ελλάδα σκαρφαλώνοντας στα βουνά που χώριζαν τις δύο χώρες. Εξαιτίας των συνθηκών, η μαμά μου αναγκάστηκε να κάνει εκείνο το ταξίδι ολομόναχη, μέσα στην άγρια νύχτα, με κίνδυνο να πυροβοληθεί, αφήνοντας πίσω όλα τα υπάρχοντά της. Τι θάρρος που είχε.

«Όταν τα πράγματα σοβάρεψαν στη διάρκεια του πολέμου, η μητέρα της αποφάσισε να δραπετεύσουν από το χωριό τους στην Ελλάδα σκαρφαλώνοντας στα βουνά που χώριζαν τις δύο χώρες»

»Ως μητέρα, ήταν αστεία, ευγενική, μας έκανε να γελάμε, δεν μπορούσε να αφηγηθεί ένα ανέκδοτο, αναγνώριζε τα τραγούδια που είχαν γίνει επιτυχίες στο ραδιόφωνο όταν τα άκουγε, ποτέ δεν έμαθε να κολυμπά ή να κάνει ποδήλατο, μας μαγείρευε όλα τα γεύματα, έραβε τα ρούχα μας, μας αγαπούσε. Έπλεκε και κένταγε τα πάντα. Ακόμα και ένα σάντουιτς με φιστικοβούτυρο και ζελέ ή ένα αυγό σκραμπλ είχε καλύτερη γεύση όταν το έφτιαχνε εκείνη. Μου λείπει καθημερινά, αλλά όπως μου είπε κάποτε ένας αγαπημένος φίλος, “η συζήτηση συνεχίζεται”».

Δείτε τη νέα ανάρτηση της Ρίτα Γουίλσον:

Today, is my dad’s birthday. He would have been 101 years old. It feels like he never left. My dad escaped communist...

Posted by Rita Wilson on Thursday, April 15, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: Rita Wilson / Facebook

TAGS