Η Δωροθέα Μερκούρη ήταν από τις πρώτες γυναίκες της εγχώριας showbiz που μίλησε ανοιχτά για #metoo πριν ακόμα προλάβει να εδραιωθεί και λάβει παγκόσμια αναγνώριση. Η δυσάρεστη προσωπική εμπειρία που είχε στο παρελθόν ήταν και ο λόγος που την ώθησε να μιλήσει για αυτό. Η ηθοποιός και μοντέλο αποκάλυψε πως συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων που παρενόχλησε σεξουαλικά ο παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο οποίος έχει πλέον καταδικαστεί σε 23 χρόνια φυλάκιση, τόσο για βιασμό όσο και για σεξουαλική παρενόχληση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η Ελληνοιταλίδα καλλιτέχνιδα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στούντιο 4», και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο εν λόγω περιστατικό, το οποίο συνέβη πριν 13 χρόνια στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. «Ήξερε πολύ καλά πως να προσεγγίσει κάθε γυναίκα. Είχε σύστημα, όταν σου μιλούσε σε έκανε να νιώθεις αμέσως οικειότητα. Μου τον σύστησαν σε ένα party και εκείνος μου μιλούσε συνέχεια για το ελληνικό σινεμά. Έπειτα από λίγο ήρθε η γραμματέας του, μια πολύ σοβαρή κυρία, και μου έκλεισε εκείνη ραντεβού, ώστε να πάω την επόμενη μέρα το πρωί στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου, όπου χρησιμοποιούσε και ως γραφείο του», είπε η ηθοποιός, σημειώνοντας πως ο λόγος που έκλεισαν το ραντεβού ήταν για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για έναν ρόλο σε ταινία που θα γυριζόταν τότε στην Ιταλία.

Έπειτα από λίγο ήρθε η γραμματέας του, μια πολύ σοβαρή κυρία, και μου έκλεισε εκείνη ραντεβού, ώστε να πάω την επόμενη μέρα το πρωί στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου, όπου χρησιμοποιούσε και ως γραφείο του», είπε η ηθοποιός, σημειώνοντας πως ο λόγος που έκλεισαν το ραντεβού ήταν για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για έναν ρόλο σε ταινία που θα γυριζόταν τότε στην Ιταλία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Εξιστορώντας τι ακριβώς συνέβη στη συνάντησή τους, η Δωροθέα Μερκούρη αποκάλυψε ότι ο Χάρβεϊ της υποσχέθηκε πως θα παίξει στην ταινία, με μοναδικό όρο να του κάνει ένα μασάζ. «Θα πάρω τηλέφωνο τον σκηνοθέτη τώρα, εδώ, μπροστά σου, αρκεί να περάσουμε μέσα να μου κάνεις ένα μασάζ», δήλωσε η ηθοποιός. Σοκαρισμένη και με αθώο πνεύμα του απάντησε πως «αυτά είναι βλακείες», υπενθυμίζοντας του πως είναι παντρεμένος. «Ξαφνικά, με ένα βήμα, το σώμα του βρέθηκε δίπλα στο δικό μου. Τον έσπρωξα, βάζοντας και τα δύο χέρια μου μπροστά στο στέρνο του. Μου ξεκαθάρισε πως εάν βγω από το δωμάτιο, η προσφορά παύει να ισχύει. Φοβήθηκα πάρα πολύ και το είπα στον πρώην σύζυγό μου. Το φθινόπωρο του 2017, όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες γυναικών εναντίον του, ο πρώτος που μου είπε να κινηθώ νομικά ήταν ο πρώην σύζυγος μου» περιέγραψε στην συνέχεια.

Δεν το είπα πουθενά αυτό που μου συνέβη, γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν πως εγώ έκανα κάτι λάθος

 

«Αισθάνθηκα μικρή. Κάνεις πολύ καιρό να εμπιστευθείς έναν σκηνοθέτη και να κλείσεις επαγγελματικό ραντεβού μαζί του. Δεν το είπα πουθενά αυτό που μου συνέβη, γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν πως εγώ έκανα κάτι λάθος» αποκάλυψε στο τέλος η Ελληνοιταλίδα ηθοποιός.

Δείτε την συνέντευξη εδώ 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS