Γνωρίζουμε την Ολίβια Κόλμαν ως οσκαρική πρωταγωνίστρια, όπως στην «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου ή στην ταινία «Father» πλάι στον Άντονι Χόπκινς, όμως δεν την έχουμε συνηθίσει σε προσωπικές εξομολογήσεις. Κι αυτό κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα μια τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, την ιστορία της γνωριμίας με τον σύζυγό της, τον ηθοποιό και σεναριογράφο Εντ Σινκλέρ.

Στην αρχή της καλλιτεχνικής της διαδρομής, όπως θυμάται η Κόλμαν, «συμμετείχα σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις και συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν που ήθελα να κάνω. Έκανα οντισιόν για τα πάντα.

»Σε μια παράσταση έπαιζα με ένα αγόρι που μου άρεσε. Αυτό το αγόρι έμελλε να γίνει ο σύζυγός μου. Τον παρακολουθούσα, κάτι το οποίο δεν θα συνιστούσα. Πάντως στην περίπτωσή μας είχε αποτέλεσμα.

«Τον παρακολούθησα για έξι εβδομάδες. Είχα μάθει απέξω το πρόγραμμά του. Μου έπαιρνε τρεις ώρες να ντυθώ κάθε μέρα».

»Τον παρακολούθησα για έξι εβδομάδες. Είχα μάθει απέξω το πρόγραμμά του. Μου έπαιρνε τρεις ώρες να ντυθώ κάθε μέρα. Ανακάλυψα ποια μουσική τού άρεσε και έμαθα τους στίχους των τραγουδιών. Για τόσο έξυπνο αγόρι, του πήρε πολύ να το καταλάβει. Τελικά, είπα σε έναν φίλο του: “Θα του πεις ότι τον αγαπάω;”. Και το έκανε».

O Σινκλέρ σπούδαζε τότε Νομική, αλλά αποφάσισε να στραφεί στο θέατρο και άρχισε να φοιτά σε δραματική σχολή. Ίσως σε αυτή την απόφαση να έπαιξε ρόλο και η Κόλμαν, που τον παρότρυνε ως εξής: «Του είπα: “Έλα να μπούμε σε τσίρκο ή να γίνουμε ηθοποιοί”. Μου απάντησε, ναι».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξής της:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: EPA/ETIENNE LAURENT 

TAGS