Ο Κωνσταντίνος Καζάκος, καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη στα «Μεσάνυχτα», μίλησε μεταξύ άλλων για τη σχέση του με τη θρησκεία και τον Θεό αλλά και το πώς βίωσε, σε πολύ νεαρή ηλικία, τον θάνατο της μητέρας του, Τζένης Καρέζη.

«Δεν πιστεύω στον Θεό» είπε στην παρουσιάστρια. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας γεράκος εκεί πάνω που μας κανονίζει το μέλλον μας, συγγνώμη. Έχει προχωρήσει το πράγμα. Δεν έχω υπαρξιακό με το θέμα του θανάτου. Σαφώς δεν θέλω να πεθάνω, αλλά είναι το μόνο σίγουρο στη ζωή μας. Άμα μείνω έτσι για τα επόμενα 500 χρόνια, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Άμα φτάσω 580 χρονών και είμαι ένα λείψανο, δεν θα  το 'θελα. Ο θάνατος ήταν φίλος του ανθρώπου και θα είναι. Γιατί όταν έρχεται φυσικά και δεν έρχεται βίαια, είναι λύτρωση. Λυτρώνεται ο άνθρωπος από όλα αυτά που τον ταλαιπωρούν όταν είναι 80, 90».

«Ο θάνατος ήταν φίλος του ανθρώπου και θα είναι. Γιατί όταν έρχεται φυσικά και δεν έρχεται βίαια, είναι λύτρωση».

Για τον θάνατο της μητέρας του είπε: «Ήμουν 23 όταν έφυγε η μητέρα μου. Δύσκολη εποχή. Ήταν το πρώτο χαστούκι που έφαγα. Διαλύθηκε το ροζ συννεφάκι. Μέχρι τότε ήμουν ένας άνθρωπος προστατευμένος από τη ζωή, δεν είχα αντιμετωπίσει καμία δυσκολία, όλα πήγαιναν πολύ ωραία, ομαλά. Άλλαξαν πολλά πράγματα και στο πώς αντιμετωπίζω τον κόσμο και σε εμένα μέσα μου. Μπήκαν κάποια τείχη προστασίας.

«Ήμουν 23 όταν έφυγε η μητέρα μου. Δύσκολη εποχή. Ήταν το πρώτο χαστούκι που έφαγα. Διαλύθηκε το ροζ συννεφάκι. Μέχρι τότε ήμουν ένας άνθρωπος προστατευμένος από τη ζωή, δεν είχα αντιμετωπίσει καμία δυσκολία».

»Προσπαθούσα να κρατήσω τον Κωνσταντίνο καλά και να μην τον κάνω να πονέσει τόσο πολύ ξανά. Ύψωσα τείχη. Μετά την απώλειά της έγινα περισσότερο δυσπρόσιτος. Τώρα έχω ηρεμήσει. Έχει καταπραϋνθεί το πονεμένο σημείο. Αλλά πιο μικρός ήμουνα. Εγώ την μητέρα μου έχασα. Τη μάνα μου λυπήθηκα που έχασα, τη μάνα μου πένθησα. Η Καρέζη σαν ηθοποιός ήταν μια μεγάλη απώλεια για όλη την Ελλάδα. Αλλά δεν με ένοιαζε αυτό, καθόλου».

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Καζάκου:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex
 

TAGS