Η Μαίρη Χρονοπούλου έκλεισε τα 87 χρόνια της, αλλά πέρασε τα γενέθλιά της απομονωμένη στο σπίτι. Τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι, λόγω πολλαπλών κινητικών προβλημάτων. Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, μάλιστα, ο φόβος του κορονοϊού την έχει αναγκάσει να αποφεύγει την πολυκοσμία.

«Δεν με ενδιαφέρει να θυμάμαι τα γενέθλιά μου. Δεν έχει νόημα» είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία της στην Espresso, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει κάτι που να θέλει να μάθει ο κόσμος για μένα πια. Ο κόσμος έχει άλλα καθημερινά προβλήματα. Όπως τον κορονοϊό, που όλοι τον φοβούνται. Τον φοβάμαι και εγώ αυτόν, να ξέρεις». Επισήμανε λοιπόν ότι για τα γενέθλιά της δεν σκόπευε να δεχτεί επισκέψεις, άλλωστε όπως συμπλήρωσε, όλοι οι φίλοι μου έχουν πεθάνει. Ο Φαίδωνας, ο Αλέκος, ο Νίκος, όλοι…».

«Όλοι οι φίλοι μου έχουν πεθάνει. Ο Φαίδωνας, ο Αλέκος, ο Νίκος...»

Πριν από μερικές εβδομάδες ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης είχε ανεβάσει μια σπάνια φωτογραφία από την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση το 1954 όταν μαθήτρια ακόμα της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, είχε παίξει ως κομπάρσος στην κωμωδία της Φίνος Φιλμ «Χαρούμενο ξεκίνημα».

«Το 1957 θα κάνει την πρώτη εμφάνιση της στο ελεύθερο θέατρο και μια σειρά σημαντικών θεατρικών και κιν/φικών συνεργασιών στην συνέχεια με την καριέρα της να απογειώνεται αρχές της δεκαετίας του '60 μέσα από τις κλασικές δραματικές ταινίες της εποχής και τα μιούζικαλ του Φίνου που την καθιερώνουν σε μια από τις μεγάλες Ντίβες του σινεμά» γράφει ο Λουπάσης και παρακάτω συμπληρώνει: «Τον Αύγουστο του 1975 θα παντρευτεί τον τότε Δήμαρχο Σπάτων Δήμο Μπότσαρη με περίπου οκτώ χιλιάδες θαυμαστές να την περιμένουν στην εκκλησία όπου καταφθάνει με υπέροχο νυφικό Νταίζη Αντωνοπούλου στην Rolls Royce που οδηγεί ο φίλος της ηθοποιός Σταύρος Παράβας. Το ζευγάρι λίγο καιρό μετά τον γάμο θα τραβήξει χωριστούς δρόμους».

Σήμερα η Μαίρη Χρονοπούλου ζει πλέον μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας και, όπως είπε στην Espresso, λόγω της κατάστασης της υγείας της έχει πολλούς μήνες να πατήσει τα πόδια της στο έδαφος. Συντροφιά της η οικιακή βοηθός της, Λαμάρα, την οποία η εφημερίδα χαρακτηρίζει «φύλακα άγγελό της».

Δείτε την ανάρτηση του Λουπάση:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Μαίρη Χρονοπούλου, Μια Κυρία Στα Μπουζούκια, 1968, Νίκος Δημόπουλος

TAGS