Η τηλεοπτική εμφάνιση του Γιώργου Θεοφάνους στο «Καλύτερα δε γίνεται» της Ναταλίας Γερμανού οδήγησε σε μια στιγμή αμηχανίας στον αέρα, όταν, ουσιαστικά, την ώθησε να «απολογηθεί» για την απόφασή της να μην κάνει παιδιά. Μια πολύ προσωπική επιλογή, για την οποία, όπως και για πολλές άλλες, ιδιαίτερα οι γυναίκες καλούμαστε ξανά και ξανά να δίνουμε εξηγήσεις για τις οποίες δεν είμαστε υποχρεωμένες.

Ωστόσο, η απάντηση της Ναταλίας Γερμανού υπήρξε αποστομωτική. Με κάποιον τρόπο, εξέφρασε πολλές από τις γυναίκες που επιλέγουν να προσδιορίσουν τον εαυτό τους μέσα από πολλούς άλλους ρόλους, πέρα από εκείνον της μητρότητας, που το 2020 δεν θα έπρεπε να επιβάλλεται, κατά κάποιον τρόπο, από τα κοινωνικά στερεότυπα.

Ανάμεσα λοιπόν στη δημοσιογράφο και τον συνθέτη εκτυλίχθηκε η εξής στιχομυθία στον αέρα:

«-Ξέρεις τι δεν έκανες; Τώρα όμως δεν είναι ωραίο να τα λέμε όλα αυτά…

»-Πες το, αφού το σκέφτηκες.

»-Είναι λάθος να σου το πω στον αέρα αυτό το πράγμα.

»-Υπάρχει λάθος και σωστό; Εγώ νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια ο κόσμος ξέρει τα περισσότερα πράγματα για μένα. Θα μου πεις, γιατί δεν έκανα παιδί.

»-Αυτή την αγάπη που έχεις, θα μπορούσες να τη δώσεις παρακάτω. Αλλά είναι σκληρό να σου το λένε.

»-Δεν είναι σκληρό καθόλου, όταν μια γυναίκα δεν κάνει παιδί συνειδητά. Θα ήταν σκληρό αν δεν μπορούσα να κάνω παιδί και το ήθελα. Αλλά από τη στιγμή που συνειδητά δεν έκανα παιδί, πιστεύω ότι δεν είναι σκληρό. Αλλά δεν το μετανιώνω. Ξέρω γιατί δεν το έκανα. Ακριβώς επειδή αγαπώ πολύ τα παιδιά δεν το έκανα. Θα ήμουν ανεύθυνη και δεν θα το επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου αυτό.

»-Δεν θα ήσουν ποτέ ανεύθυνη, αλλά…

»-Τέλος πάντων, είσαι εσύ τώρα ο καλεσμένος.

»-Είναι επιλογή. Εγώ από 15-16 ετών ήθελα πάντα να κάνω τέσσερα παιδιά. Αλήθεια».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: NDP
 

TAGS