Όταν μία τηλεοπτική σειρά γνωρίσει τόσο μεγάλη επιτυχία που ολόκληρο δίκτυο αναγκάζεται να παίξει παιχνίδια για χάρη της, εκατομμύρια δολάρια καταλήγουν να πέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και ολόκληρες σεζόν γράφονται επειδή η τηλεθέαση δεν επιτρέπει το αντίθετο, τότε ξέρεις πως το σενάριο έχει φύγει, ως έναν βαθμό, από τα σφιχτά χέρια των δημιουργών του.

Τουλάχιστον αυτό συνέβη στην περίπτωση των Friends, της πιο πετυχημένης σειράς του NBC, που συνεχίζει να αποδίδει εκατομμύρια δολάρια κέρδη κάθε χρόνο στους συντελεστές της μόνο και μόνο χάρη στις προβολές των επαναλήψεων.

Οι δύο δημιουργοί της σειράς, Μάρτα Κάουφμαν και Ντέιβιντ Κρέιν παραδέχθηκαν πρόσφατα πως η σχέση της Μόνικα με του Τσάντλερ δεν υπήρχε ποτέ στα σχέδια τους και ότι αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν την ιστορία μετά από απαίτηση του κοινού.

Αρχικά το σενάριο ήθελε τους δύο φίλους να κάνουν σεξ μία μεθυσμένη νύχτα στο Λονδίνο και το πράγμα να μένει εκεί, προσφέροντας στην πλοκή αμέτρητες ξεκαρδιστικές ατάκες για το πόσο άβολο είναι το να κάνεις σεξ με έναν κολλητό σου.

Ωστόσο οι φανατικοί της σειράς ενθουσιάστηκαν στην προοπτική μίας μεγάλης αγάπης ανάμεσα στην υποχόνδρια Μόνικα και τον πλακατζή Τσάντλερ και έτσι οι δύο βασικοί σεναριογράφοι της σειράς αναγκάστηκαν να αλλάξουν την αρχική τους ιδέα, ξαναγράφοντας ολόκληρα επεισόδια.

«Ποτέ δεν είχαμε σκοπό να φτιαχτεί το ζευγάρι Μόνικα και Τσάντλερ», είπε η Μάρτα Κάουφμαν, εξηγώντας πως οι δυο τους θα είχαν μια νύχτα μαζί και μετά θα επέστρεφαν στην φιλική τους σχέση. «Αλλά η αντίδραση του κοινού ήταν τόσο δυνατή, και η χημεία τους τόσο καλή που τελικά έπρεπε να το ακούσουμε όλο αυτό. Ξέραμε πως εκεί θα υπήρχε μια πραγματική σχέση», πρόσθεσε. 

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS