Πέντε διάσημοι μιλούν για το διαβήτη. Πώς αντέδρασαν όταν το έμαθαν, οι αλλαγές στην καθημερινότητά τους και πώς τον αντιμετωπίζουν.

Nick Jonas

Ο τραγουδιστής Nick Jonas μίλησε στο περιοδικό Diabetes Forecast για τη στιγμή που διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου Ι όταν ήταν μόλις 13 ετών. «Καθώς μεγάλωνα έχω παρατηρήσει αλλαγές στο διαβήτη μου. Συνεχώς αλλάζει -δε φτάνει σε ένα σημείο και μένει εκεί. Τον παρακολουθώ καθημερινά και κάνω τα πάντα για να το διαχειρίζομαι καλά. Υπάρχουν στιγμές, όμως, που δε θέλω να το αντιμετωπίσω».

Halle Berry

Η Halle Berry σε συνέντευξή της, είχε δηλώσει πώς ο διαβήτης τύπου ΙΙ την έχει επηρεάσει ως μητέρα. «Όταν το έμαθα είπα “Θεέ μου, έχω μια ασθένεια”. Ήμουν τρομοκρατημένη. Αλλά από τότε είμαι πιο υγιής και έχω γίνει καλύτερη μητέρα γιατί έχω επίγνωση πόση ζάχαρη καταναλώνουμε. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να κόψεις τη ζάχαρη, αλλά μπορεί να γίνει. Αρκεί να προσπαθήσεις».

Tom Hanks

Ο Tom Hanks καλεσμένος στον David Letterman είχε μιλήσει για το ρόλο που παίζει το βάρος του στη διαχείριση του διαβήτη τύπου ΙΙ. «Ο γιατρός μου είπε “Αν μπορείς να ζυγίζεις όσο στο γυμνάσιο, θα είσαι εντελώς υγιής και δεν θα έχεις διαβήτη”. Τότε είπα “Θα έχω διαβήτη, επειδή δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να ζυγίζω όσο ήμουν τότε”».

Salma Hayek

Μερικές μητέρες εμφανίζουν διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όπως η Salma Hayek. «Είχα διαβήτη κατά τη διάρκεια της κύησης και δεν το είχα καταλάβει στην αρχή. Συμβαίνει σε γυναίκες που έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν ήξερα αν ένιωθα άσχημα γιατί ήμουν έγκυος ή γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά. Είχα ναυτία για εννέα μήνες, το οποίο είναι ένα από τα συμπτώματα».

Larry King

Από την πλευρά του ο Larry King είχε τονίσει πόσο εύκολο είναι να υποτιμήσουμε το διαβήτη. «Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο για την υγεία μου αλλά ο διαβήτης είναι κάτι αφηρημένο. Αν κάποιος με ρωτήσει ποιο είναι το νούμερο 1 πρόβλημα υγείας, θα του απαντούσα το πρόβλημα με την καρδιά μου και αμέσως μετά ο διαβήτης. Οι γιατροί μου λένε το αντίστροφο γιατί στην πραγματικότητα ο διαβήτης είναι οι καρδιακές παθήσεις».

TAGS