Είναι μία από τις πιο δυναμικές παρουσίες στην παγκόσμια μουσική σκηνή και μία γυναίκα που δεν μάσησε ποτέ τα λόγια της. Ταλαντούχα, σύνθετη, γοητευτική και ακτιβίστρια η Annie Lenox που θα ηχεί στα αυτιά μας με τους στίχους του πανέμορφου «Sweet Dreams» των Εurythmics μίλησε, για ακομα μία φορά, στην βρετανική εφημερίδα Independent για την σημασία του να εμφυσήσουμε στις σημερινές γυναίκες κάποιες από τις βασικές αξίες του φεμινισμού αλλά και το πιστεύω πως η ομορφιά, η δημιουργικότητα, το πάθος και ο τσαμπουκάς δεν γίνεται να έχουν ηλικία.

Έχοντας αφιερώσει πολλά χρόνια της ζωής της ως μέλος της Greenpeace και της Διεθνούς Αμνηστίας, η Lenox παραμένει πεπεισμένη πως ο φεμινισμός είναι ο μόνος σωστός δρόμος προς την ενδυνάμωση και την ουσιαστική απελευθέρωση των γυναικών σε κάθε σύγχρονη κοινωνία. 

«Είμαι τόσο χαρούμενη που πια μπορούμε να λέμε όλες περήφανες πως, ναι είμα φεμινίστρια, και να μιλάμε ανοικτά για το κίνημα που έχει αλλάξει τις ζωές μας,» αναφέρει η Lenox.

Mάλιστα η τραγουδίστρια αναφέρθηκε χωρίς καθόλου νοσταλγία στην εποχή που τα μέσα ενημέρωσης απέφευγαν να δημοσιεύουν άρθρα που περιελάμβαναν την λέξη «φεμινισμός» ή ρεπορτάζ που ασχολούντουσαν με αυτό το ζήτημα. «Οι άνθρωποι πολύ απλά αισθανόντουσαν πολύ άβολα με όλο αυτό».

Μιλώντας για το κίνημα στο οποίο ανήκει και του οποίου τις αξίες υπερασπίζεται εδώ και χρόνια με σθένος η Lenox εξηγεί: «Το κίνημα Global Feminism δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν οι άνδρες γίνονται οι πιο θερμοί μας υποστηρικτές και κατανοούν τα αιτήματα μας. Άλλωστε το Global Feminism είναι ένα κίνημα που δεν διαχωρίζει τα δικαιώματα αντρών και γυναικών. Απεναντίας ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για τα δικαιώματα κάθε ανθρώπινου πλάσματος και ζητάει να είναι ίσα με όλων των υπολοίπων».

Η Lenox όμως έθιξε και ένα ζήτημα που είχε προβληματίσει πολλές γυναίκες κατά τις περασμένες δεκαετίες όταν το να έχεις περάσει τα πενήντα σήμαινε αυτόματα ότι η ζωή περνάει σε μία διαφορετική, πολύ πιο αδιάφορη, σφαίρα.

«Οι γυναίκες της ηλικίας μου πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι αόρατες και ούτε έχουν κανέναν απολύτως λόγο να αισθάνονται έτσι. Μπορούμε ακόμα να κάνουμε χαμό, μπορούμε ακόμα να τα σπάσουμε. Είμαστε ακόμα γεμάτες ζωή και το διασκεσάζουμε».

 

Με πληροφορίες από τον Independent.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS