ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Μπορεί να μας λυπεί αλλά ήταν μια γάγγραινα, ένα σπυρί που έπρεπε να σπάσει»

Η Ναταλία Τσαλίκη σχολίασε στη Νάντια Κοντογεώργη τις καταγγελίες στο θέατρο, ζητώντας από τους ηθοποιούς να ακολουθούν τη νομική οδό, για να μη γίνεται «ριάλιτι».

«Μπορεί να μας λυπεί αλλά ήταν μια γάγγραινα, ένα σπυρί που έπρεπε να σπάσει»

Η Ναταλία Τσαλίκη, σε νέα τηλεοπτική εμφάνισή της στο «Φλερτ» και τη Νάντια Κοντογεώργη, σχολίασε, μεταξύ άλλων, τη σειρά αποκαλύψεων στο θέατρο σχετικά με περιστατικά σωματικής, ψυχολογικής αλλά και σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης. Έδωσε επίσης συμβουλές, ιδιαίτερα σε νέους ηθοποιούς, τους οποίους θεωρεί πιο ευάλωτους, για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον, αλλά και να μην καταλήξει μια καταγγελία να γίνει «ριάλιτι σόου».

«Είναι πράγματα που από το σπίτι πρέπει να μαθαίνει κάποιος, να στέκεται στα πόδια του ως μια αυτοδύναμη προσωπικότητα, αλλά και από τις σχολές. Οι σχολές έχουν μεγάλη ευθύνη» σχολίασε η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Πρέπει να προετοιμάσουν τα παιδιά γι’ αυτό που τους περιμένει, ότι δεν θα είναι ο σκηνοθέτης ο γκουρού, το θέσφατο. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, είμαστε συνδημιουργοί σε μια παράσταση. Ακόμα και στη σχολή εγώ ακούω τα παιδιά, μαθαίνω από τα παιδιά».

«Οι σχολές έχουν μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να προετοιμάσουν τα παιδιά γι’ αυτό που τους περιμένει, ότι δεν θα είναι ο σκηνοθέτης ο γκουρού, το θέσφατο. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, είμαστε συνδημιουργοί σε μια παράσταση»

Για τη δική της εμπειρία, θυμήθηκε τα εξής: «Εγώ από τότε που βγήκα από τη σχολή ποτέ δεν αισθάνθηκα υποδεέστερη, ίσως έτσι μεγάλωσα στο σπίτι μου. Από την πρώτη στιγμή αισθανόμουν ότι είμαστε συνεργάτες [σε μια παράσταση]».

Στη συνέχεια επιχείρησε να σκιαγραφήσει το προφίλ των πιο ευάλωτων ανθρώπων, χωρίς βέβαια να προσπαθήσει να επιρρίψει στους ίδιους οποιαδήποτε ευθύνη: «Αυτά τα συμβάντα αφορούν κυρίως νέους ανθρώπους, που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, δεν ξέρουν τι είναι το επάγγελμα, δεν ξέρουν τι θα πει ηθοποιός, πρέπει να τους προετοιμάζουμε. Να στέκονται στα πόδια τους, να έχουν αυτοπεποίθηση, να μη φοβούνται. […] Να ξέρουν οι συνάδελφοι ότι το σωματείο μας [σωματείο ηθοποιών] ξανασυστήνεται, μπαίνουν μέσα συνάδελφοι αξιόλογοι, νεότεροι, με πολλή όρεξη, να ξέρουν ότι μπορούν να αποταθούν εκεί. Ο Σπύρος Μπιμπίλας [πρόεδρος του σωματείου] με διαβεβαίωσε ότι δημιουργείται μια ομάδα που περιέχει και δικηγόρους και ψυχολόγους. Ο ηθοποιός να ξέρει ότι εκεί θα τον ακούσουν, θα τον προστατεύσουν και να ξέρει και ποια είναι η νομική οδός. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας ανώνυμα και να λέει, ναι, μου ‘τυχε αυτό. Αυτό δεν αφορά κανέναν. Είναι κουτσομπολιό, ριάλιτι, δεν μας αφορά και είναι κρίμα για το θέατρο, δεν το αξίζει».

«Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας ανώνυμα και να λέει, ναι, μου ‘τυχε αυτό. Αυτό δεν αφορά κανέναν. Είναι κουτσομπολιό, ριάλιτι, δεν μας αφορά και είναι κρίμα για το θέατρο, δεν το αξίζει»

Η Νάντια Κοντογεώργη σχολίασε, ωστόσο, ότι είναι σημαντικές οι καταγγελίες για να αρχίσει ο διάλογος και πάνω σε αυτό η Ναταλία Τσαλίκη πρόσθεσε: «Και είναι μια καλή περίοδος. Μπορεί να μας λυπεί γι’ αυτά που μαθαίνουμε και ο κόσμος να πέφτει από τα σύννεφα, αλλά ήταν μια γάγγραινα, ένα σπυρί που έπρεπε να σπάσει».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

«Μπορεί να μας λυπεί αλλά ήταν μια γάγγραινα, ένα σπυρί που έπρεπε να σπάσει»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: Glomex

Read Next

20 Απρ 2024

Guardian για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τα κυκλαδικά αγαλματίδια, δείχνουν σεβασμό στο γυναικείο σώμα, πώς το έχασε η Ελλάδα;

Η βρετανική εφημερίδα αντιτάσσει τα αγαλματίδια της κυκλαδικής τέχνης με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μετά από 2000 χρόνια την Ωραία Ελένη

Τοιχογραφία με παράσταση από τον Τρωικό πόλεμο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της