Σοβαρά δικαστικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Βικτόρια Μπέκαμ αφού πρώην υπάλληλός της, έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον της ισχυριζόμενη αμέλεια και υπερβολικό φόρτο εργασίας που την οδήγησε σε σημείο να μην μπορεί να κουνήσει τα χέρια της.

Η Kristina Kubiliene, 54 ετών, μήνυσε το πρώην Spice Girl, 46 ετών, για τουλάχιστον 75.000 λίρες, καθώς ισχυρίστηκε ότι έπαθε σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα από την εργασία 15 ωρών επί επτά ημέρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι έμεινε ανίκανη να εργαστεί και χρειάστηκε να κάνει χειρουργική επέμβαση για να καταφέρει να κουνήσει τα χέρια της, αφού πέρασε ατέλειωτες ώρες κόβοντας δείγματα υφασμάτων στο στούντιο της εταιρείας στο Χάμερσμιθ.

Ωστόσο, η Μπέκαμ αντικρούει τους ισχυρισμούς της πρώην υπαλλήλου της, υποστηρίζοντας ότι ότι η Kubiliene έπρεπε να ζητήσει βοήθεια από τη στιγμή που δεν μπορούσε να σηκώνει τα πολύ βαριά τόπια υφασμάτων που ζύγιζαν έως και 15 κιλά, σύμφωνα με νομικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η Daily Telegraph.

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία ίδρυσε την εταιρεία μόδας της Victoria Beckham Ltd το 2008, υποστήριξε επίσης ότι οι ιατρικές αναφορές που περιγράφουν λεπτομερώς την κατάσταση της Kubiliene, έδειξαν ότι τα χέρια της άρχισαν να πρήζονται δύο χρόνια πριν αρχίζει να εργάζεται για την εταιρεία της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Νωρίτερα φέτος, η Kubiliene, η οποία εργάστηκε στην εταιρεία για οκτώ χρόνια, ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια εργασίας της στην εταιρεία της Μπέκαμ, έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να ανοίξει την τσάντα της.

Η δικηγόρος της Kubiliene έχει πει περιγράφοντας την υπόθεση:

«Ήταν κόπτρια πατρόν και ήταν πολύ καλή σε αυτή τη δουλειά, αλλά επειδή ήταν τόσο καλή, είχε την ευθύνη να εργάζεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα και με βαριά υφάσματα.

Ήταν αυτές οι επαναλαμβανόμενες, δύσκολες και συνεχείς κινήσεις που έκαναν το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα να προχωρήσει γρήγορα στα χέρια και τους καρπούς.

Όταν την είδα την τελευταία φορά, δεν μπορούσε να ανοίξει την τσάντα της. Δεν είναι σε θέση να εργαστεί και έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να έχει οποιαδήποτε κίνηση στα χέρια της.

Η δουλειά της ήταν να σηκώνει τόπια υφάσματος, βάρους 20 έως 35 κιλών, στη συνέχεια να τοποθετεί καρφίτσες για τα πατρόν. Στη συνέχεια σιδέρωνε το ύφασμα με βιομηχανικό σίδερο, που ήταν πολύ βαρύ. Αυτή η διαδικασία διαρκούσε 30 έως 60 λεπτά.

Στη συνέχεια έκοβε το ύφασμα, το οποίο απαιτούσε σημαντική πίεση και ακρίβεια κρατώντας με το αριστερό της χέρι και κόβοντας με το δεξί. Αυτή η εργασία επαιρνε έως και τρεις ώρες ανάλογα με το ένδυμα.

Συνήθως δούλευε από τις 10πμ έως τις 6μμ, αλλά δύο φορές το χρόνο ερχόταν η εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης. Τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα ο φόρτος εργασίας της αυξανόταν έως και 15 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, χωρίς τακτικά διαλείμματα ή ανάπαυση. Κατά τη διάρκεια των ετών τα χέρια και οι καρποί της πονούσαν τόσο πολύ, που χρειαζόταν παυσίπονα για να εργαστεί».

Η δικηγόρος πρόσθεσε ότι η εταιρεία Victoria Beckham Limited απέτυχε να εφαρμόσει μέτρα για την πρόληψη του μακροχρόνιου τραυματισμού της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

Kεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS