Αφιέρωμα στη σειρά "Δύο Ξένοι" έκανε ο Πάνος Ζόγκας στο περιοδικό Down Town και οι δημιουργοί της θρυλικής πια σειράς, Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου, θυμούνται ιστορίες και παρασκήνια από τη σειρά που έγινε σημείο αναφοράς της κουλτούρας των 90s.

Στο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: "Η σειρά αρχικά επρόκειτο να παιχτεί για μία σεζόν στο Mega. Μέχρι να αποφασιστεί ποιο θα είναι το τελικό καστ, είχαν πέσει στο τραπέζι τα ονόματα του Σπύρου Παπαδόπουλου και του Γρηγόρη Βαλτινού για τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Αρχικά τον ρόλο της Ντίνας Κώνστα ήταν να τον ερμηνεύσει η Μάρθα Βούρτση και τον ρόλο της Χρυσούλας Διαβάτη η Κώνστα. Τελευταία στιγμή όλα άλλαξαν. Και έτσι η Ντίνα Κώνστα έγινε η Ντένη Μαρκορά και η Χρυσούλα Διαβάτη η Φλώρα, δημιουργώντας δύο θρυλικές τηλεοπτικές περσόνες που αντέχουν 20 χρόνια μετά και, κατά έναν μαγικό τρόπο, παραμένουν φρέσκες και επίκαιρες".

Eπίσης οι δύο δημιουργοί μίας από τις πιο πετυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης θυμούνται το πραγματικό γεγονός που τους ανάγκασε να προσαρμόσουν σε νέα δεδομένα το σενάριο της σειράς. 

«Ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας που γράφτηκε αναγκαστικά και άλλαξε όλο το σενάριο ήταν όταν έμεινε στην πραγματικότητα έγκυος η Εβελίνα. Έτσι, αφού δεν μπορούσε να κρύψει την κοιλιά, έπρεπε και η ηρωίδα να μείνει έγκυος, κάτι που ούτε καν το είχαμε σκεφτεί. Και ο βαθμός δυσκολίας αυξήθηκε ακόμη περισσότερο όταν στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης, πολύ λογικά, μας λέει πως δεν μπορεί να κάνει πολλά γυρίσματα. Και άλλη ανατροπή. Εκεί έπρεπε να μετατεθεί το ενδιαφέρον από την κεντρική ερωτική ιστορία κάπου άλλου. Έπρεπε να μειωθεί η εμφάνιση της Εβελίνας και σε συνεννόηση με το κανάλι άλλαξε η ιστορία και πήρε άλλη τροπή. Έτσι προέκυψε η ιδέα με το στρατό», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Ρήγας.

TAGS