Η Βίκυ Βολιώτη και η Ευδοκία Ρουμελιώτη έκαναν μια πολύ ουσιαστική και εξομολογητική συζήτηση στην ΕΡΤ, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν για την προσωπική διαδρομή κάθε ανθρώπου προς τη μητρότητα και την πατρότητα. Η Βολιώτη αναφέρθηκε στην υιοθεσία της κόρης της, Άννας, από την Αιθιοπία, με τον σύντροφό της Σίμο Σαρκετζή, και στους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν:

«Από πολύ μικρή δεν είχα καμία ιδιαίτερη ροπή προς τη μητρότητα, δεν είμαι από τις γυναίκες που έλεγαν ότι από πολύ νωρίς θέλω να κάνω παιδιά. Μάλλον το αντίθετο. Ήμουν από τις γυναίκες που έλεγα, μια χαρά είμαι χωρίς παιδί, δεν θέλω την ευθύνη, θέλω την ελευθερία μου. Παρ’ όλα αυτά όταν γνωρίστηκα με τον Σίμο και εκείνος ήθελε πολύ παιδί, το είδα αλλιώς. Μικρή έλεγα ότι αν αποκτήσω παιδί, θέλω να υιοθετήσω ένα. Δεν με ενδιέφερε να ζήσω την εγκυμοσύνη, την τεκνοποίηση».

«Ήμουν από τις γυναίκες που έλεγα, μια χαρά είμαι χωρίς παιδί, δεν θέλω την ευθύνη, θέλω την ελευθερία μου. Παρ’ όλα αυτά όταν γνωρίστηκα με τον Σίμο και εκείνος ήθελε πολύ παιδί, το είδα αλλιώς»

Στη συνέχεια η Ευδοκία Ρουμελιώτη παραδέχτηκε ότι σε αντίθεση με άλλες γυναίκες, η εγκυμοσύνη της ήταν μια από τις χειρότερες περιόδους της ζωής της: «Είχα ένα άγχος για το “πράγμα” που κουβαλάω. Είχα γίνει σαν φακλάνα, είχα πάρει 26 κιλά, δεν αναγνώριζα το σώμα μου. Μου έλεγαν, πρέπει να μιλάς στο παιδί, του έβαζα μουσική, προσπαθούσα να του μιλήσω και ένιωθα γελοία». Η αγάπη ήρθε όταν κράτησε τον Δημήτρη επιτέλους στην αγκαλιά της.

Η Βίκυ Βολιώτη σχολίασε σχετικά: «Το θέμα παιδί είναι μια πολύ προσωπική διαδρομή. Εμένα μου φαινόταν τελείως παλαβό το να μην προχωρήσει κανείς σε αυτή τη διαδικασία [της υιοθεσίας] αν δεν μπορεί να κάνει παιδί και θέλει. Μου φαίνεται παλαβό πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αντιστάσεις σε αυτό: “Ναι, αλλά δεν είναι δικό μου το παιδί”. Τι θα πει δεν είναι δικό σου; Ούτως ή άλλως τα γονίδιά μας ξέρουμε άντε μέχρι τον παππού. Το τι έρχεται από πίσω, σε κάθε οικογένεια, το τι κουβαλάμε στο DNA μας δεν το ξέρει κανένας. Δηλαδή μπορεί να έρθει κάτι από τέσσερις γενιές πίσω. Νομίζω δηλαδή ότι όλοι αυτοί οι φόβοι και οι αντιστάσεις έχουν να κάνουν με έναν ναρκισσισμό και έναν εγωισμό. Και νομίζω ότι αυτό στερεί πολλά ζευγάρια από την πραγματική ευτυχία του να έχεις παιδί, με οποιονδήποτε τρόπο».

Δείτε το απόσπασμα της συζήτησης:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS