Η εξαιρετική ερμηνεία της Vanessa Kirby στη δημοφιλή σειρά The Crown, ανανέωσε το ενδιαφέρον για την -σύμφωνα με πολλούς, πιο ενδιαφέρουσα, πιο αμφιλεγόμενη και ατίθαση- αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ζούσε με τρόπο ελεύθερο, σχεδόν ανάρμοστο για το παλάτι. Ξενυχτούσε κάθε βράδυ, καπνίζοντας εξήντα τσιγάρα και πίνοντας εντυπωσιακές ποσότητες αλκοόλ, ενώ έκανε παρέα με ροκ σταρς, είχε μια πλούσια κοινωνική ζωή και μια ακόμα πλουσιότερη ερωτική ζωή που την κρατούσε όσο πιο μυστική μπορούσε στη βίλα της, στο νησί Mustique της Καραϊβικής, στην οποία έζησε ένα πολυτάραχο δεσμό με τον επί 17 χρόνια κηπουρό της.

H βασίλισσα Ελισάβετ στα αριστερά και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα στα αριστερά

Τώρα, ένα ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο Princess Margaret: Rebel Royal, ρίχνει ακόμα περισσότερο φως στη ζωή της μποέμ πριγκίπισσας. Ανάμεσα στα γεγονότα που ξεχωρίζουν, είναι ένα απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα στην Ιταλία, όταν η πριγκίπισα ήταν 18 χρονών. 

Εκείνη την εποχή, το στυλ της ήταν αντικείμενο θαυμασμού και οι δημοσιογράφοι κάλυπταν με κάθε λεπτομέρεια τις ενδυματολογικές της επιλογές αλλά και τις συνήθειες ομορφιάς της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας Ιταλός δημοσιογράφος μπήκε κρυφά στη σουίτα της πριγκίπισσας στη Βενετία και ανακάλυψε το βιβλίο που διάβαζε (Busman's Honeymoon) αλλά και το άρωμα και το μανό που φορούσε. 

Το άρωμα ήταν το διάσημο Tweed που κυκλοφόρησε το 1933, ενώ το μανό ήταν της εταιρείας Peggy Sage που υπάρχει μέχρι σήμερα. 

 

 

TAGS