Η Ζάντρα Ρόουντς, η θρυλική Βρετανίδα σχεδιάστρια που είχε ντύσει, μεταξύ άλλων, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον Φρέντι Μέρκιουρι, προχώρησε σε μια προσωπική αποκάλυψη θέλοντας να μας παροτρύνει να μην αμελούμε τα ιατρικά τσεκάπ μας ακόμα και στη διάρκεια του lockdown. 

Όπως είπε, στο πρώτο lockdown διαγνώστηκε με καρκίνο και μάλιστα όλα ξεκίνησαν από ένα εντελώς τυχαίο γεγονός: «Σε ένα μάθημα γιόγκα, ένας στενός φίλος μου μάς είπε να πάρουμε βαθιές ανάσες και να χαλαρώσουμε. Τότε, συνειδητοποίησα ότι ένιωθα το στομάχι μου σαν να ήταν γεμάτο. Τηλεφώνησα στον γιατρό μου, με είδε και μου είπε: όντως, φαίνεται να είναι γεμάτο. Μια απεικονιστική εξέταση αποκάλυψε έναν όγκο».

Η διάγνωση ήρθε στις αρχές του χρόνου και αυτή τη στιγμή ο καρκίνος είναι σε ύφεση. «Ελπίζω η εμπειρία μου να δείξει ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Είμαι υγιής, δεν πίνω, ούτε καπνίζω και ζω μια ισορροπημένη ζωή – αν εξαιρέσουμε ότι είμαι δηλωμένη workaholic. Σας παρακαλώ, αν κάτι δεν πηγαίνει καλά, πηγαίνετε στο γιατρό, ακόμα και σε αυτή την περίοδο της δοκιμασίας, ακόμα και για κάτι που σας φαίνεται ασήμαντο. Η δική μου θεραπεία έχει πάει πολύ καλά».

«Ελπίζω η εμπειρία μου να δείξει ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Είμαι υγιής, δεν πίνω, ούτε καπνίζω και ζω μια ισορροπημένη ζωή»

Πράγματι, η σχεδιάστρια έχει επιστρέψει στη δουλειά και ετοιμάζει τις επόμενες κολεξιόν τις για το 2021, το 2022 «και ούτω καθεξής. Η δουλειά μου είναι η δημιουργική μου διέξοδος και με έχει βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Η Βρετανίδα δημιουργός είναι μια από τις πιο εμβληματικές της σκηνής της μόδας, άμεσα αναγνωρίσιμη για τα φούξια μαλλιά της, το θεατρικό μεικάπ, τα ζωηρόχρωμα φορέματα και την πληθώρα κοσμημάτων που αρέσκεται στο να συνδυάζει. Η αγάπη της για τα τολμηρά σχέδια και χρώματα αποτυπώνεται και στις bold δημιουργίες της. 

Δεν έχει διακριθεί μόνο για το μοναδικό της στυλ και το επώνυμο πελατολόγιό της, αλλά και για το γεγονός ότι έχει ιδρύσει, από το 2003, το δικό της Μουσείο Μόδας και Υφάσματος νοτιοανατολικά του Λονδίνου, επειδή «ένιωσα ότι η βρετανική μόδα έχει αρχίσει να ξεχνιέται – το έργο μου επηρέασε τον κόσμο και αποφάσισα να το διατηρήσω». Το 2014 τιμήθηκε για τη συνεισφορά της με τον τίτλο της «Dame», ενώ ανάμεσα στα επόμενα πρότζεκτ της είναι μια τσάντα σχεδιασμένη για την IKEA, που θα λανσαριστεί το 2021 με το όνομα Karismatisk.

Παρακολουθήστε τη διαδρομή της Ρόουντς στη μόδα, που μετρά μισόν αιώνα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

 

TAGS