ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«"Αναγκάζομαι να πω ότι δε με ενδιαφέρει να με προσλάβετε" έγραψε σε αίτηση για την Εθνική Τράπεζα»

Δύο άγνωστες φωτογραφίες της Μάρως Κοντού, από τα μαθητικά χρόνια και τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες της ζωής της.

«"Αναγκάζομαι να πω ότι δε με ενδιαφέρει να με προσλάβετε" έγραψε σε αίτηση για την Εθνική Τράπεζα»

Ο συλλέκτης και δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης για ακόμα μία φορά δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram δύο άγνωστες φωτογραφίες, που μας ξανασυστήνουν μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Είναι η Μάρω Κοντού, σε ένα κολάζ πορτρέτων από δύο διαφορετικές περιόδους της ζωής της. Η πρώτη προέρχεται από τα μαθητικά της χρόνια, «στα τέλη της δεκαετίας του '40 σε μια Ελλάδα όπου αναγεννημένη από τις στάχτες του πολέμου θα αποτελέσει το φυτώριο για να ανθίσουν και να μεγαλουργήσουν οι μεγαλύτερες μορφές της τέχνης και του πολιτισμού του 20ου αιώνα» όπως γράφει στη λεζάντα. Η δεύτερη, είναι από την εποχή των μεγάλων επιτυχίων της στο θέατρο και τον κινηματογράφο: ένα πορτρέτο της από τον διάσημο τοτε φωτογράφο Elite, για τον οποίο πόζαρε στο θρυλικό ατελιέ του στη Φωκίωνος Νέγρη.

Παρακάτω ο Λουπάσης μας αφηγείται άγνωστα γεγονότα της ζωής της, άλλοτε τραγικά και άλλοτε χαρακτηριστικά της έντονης και χαρισματικής προσωπικότητάς της:

«Με καταγωγή από την Σμύρνη και τα Ψαρά θα μεγαλώσει στο Κουκάκι με την μητέρα, την αδερφή και την γιαγιά της καθώς θα χάσει τον πατέρα της από φυματίωση στην τρυφερή ηλικία των δύο ετών. Την έλλειψη πατρικής φιγούρας στα παιδικά και εφηβική της χρόνια θα καλύψουν κατά κάποιο τρόπο τα ξαδέρφια της τα οποία έχει ως πρότυπο και πάντα θυμάται νοσταλγικά τις ατελειωτες βόλτες μαζί τους με τα ποδήλατα και την βέσπα στους γραφικούς δρόμους της γειτονιάς της.

«Την έλλειψη πατρικής φιγούρας στα παιδικά και εφηβική της χρόνια θα καλύψουν κατά κάποιο τρόπο τα ξαδέρφια της τα οποία έχει ως πρότυπο και πάντα θυμάται νοσταλγικά τις ατελειωτες βόλτες μαζί τους»

»Το σχολείο δεν θα το αγαπήσει ιδιαίτερα για τον λόγο αυτό και δεν θα υπάρξει καλή μαθήτρια παρά μόνο στην έκθεση, την ζωγραφική και την γυμναστική, κατευθύνσεις με τις οποίες θα συνδεθεί και στην μετέπειτα πορεία της. Το μεγάλο πάθος για τον χορό θα την οδηγήσει σε Σχολή Χορού στο κέντρο της Αθήνας παράλληλα με την φοίτηση της στο Γυμνάσιο Μακρυγιάννη όπου θα λάβει και υποτροφία για Γερμανία, η ανάγκη όμως να εργαστεί δεν θα επιτρέψει το ταξίδι στο εξωτερικό.

»Μετά από παρότρυνση της μητέρας και της γιαγιάς χωρίς την δική της επιθυμία θα λάβει μέρος σε διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας αναγράφωντας στην αίτηση "Αναγκάζομαι να σας πω ότι δεν με ενδιαφέρει να με προσλάβετε". Με μεγάλη αγάπη για το θέατρο, το όνειρο θα ξεκινήσει το '54 όπου συμμετέχει ως μέλος του χορού σε παραστάσεις αρχαίου δράματος δίπλα σε ιερά τέρατα της υποκριτικής. Μια "χρυσή" καριέρα θα ξεκινήσει στην σκηνή και το σινεμά γεμάτη μεγάλες επιτυχίες και σπουδαίες συνεργασίες για περισσότερο από εξήντα χρόνια και με το ίδιο μεράκι και τον ενθουσιασμό της πρώτης νιότης της συνεχίζει μέχρι σήμερα να μαγεύει το κοινό μέσα από μεγάλες θεατρικές ερμηνείες».

Δείτε την ανάρτηση του Λουπάση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

Read Next

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.