ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αναγκάστηκα να πω ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας γιατί ο κόσμος νόμιζε πως είμαι μεθυσμένη»

Η γενναία Σέλμα Μπλερ αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο για τον οποίο αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα υγείας της.

«Αναγκάστηκα να πω ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας γιατί ο κόσμος νόμιζε πως είμαι μεθυσμένη»

Ένα σημείο των καιρών μας, την ευκολία να κρίνουμε την κατάσταση των άλλων, βγάζοντας πρόχειρα συμπεράσματα από τυχαία περιστατικά που έτυχε να παρατηρήσουμε, θέλει να πολεμήσει η Αμερικανίδα ηθοποιός Σέλμα Μπλερ η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και βρήκε μέσα της όλο το θάρρος και το σθένος να μιλήσει ανοικτά για το σοβαρό πρόβλημα υγείας της.

Η γενναία Μπλερ σε πρόσφατη συνέντευξη της στο περιοδικό TΙΜΕ αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους πίσω από την απόφαση της να μιλήσει δημόσια για την θαρραλέα μάχη της, για την καθημερινή προσπάθεια της να κρατήσει μία υψηλή ποιότητα ζωής δίπλα στην οικογένεια της και το υπέροχο αγοράκι της.

«Δεν ήθελα ο κόσμος να πιστεεύει πως είμαι μονίμως μεθυσμένη,» είπε η Μπλερ, η οποία διατηρεί έναν από τους πιο εμπνευστικούς λογαριασμούς που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό στο Instagram. «Το πρόβλημα στην ομιλία μου και η δυσκολία που έχω πλέον να κινήσω το αριστερό μου πόδι ίσως έκανε πολλούς να θεωρήσουν ότι βρίσκομαι υπό την επήρρεια αλκοόλ. Δεν το ήθελα αυτό, γι' αυτό και αποφάσισα να μιλήσω,» εξομολογείται η Σέλμα στο ΤIME.

«Είμαι νηφάλια και απλά αντιμετωπίζω ένα σοβαρό θέμα υγείας,» θα προσθέσει η ηθοποιός. «Και σίγουρα προτιμώ ο κόσμος να σκέφτεται πως σύντομα θα είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι παρά ότι ψάχνω να βρω το κοντινότερο μπαρ για να πιω».

Η Μπλερ όμως μίλησε και το πρώτο στάδιο των συμπτωμάτων της και για το πώς διαπίστωσε πως κάτι δεν πήγαινε πια καλά. «Λίγο πριν γεννήσω τον γιο μου παρατήρησα πως είχα αρχίσει να γερναώ απότομα και πολύ άσχημα. Αυτό συνέβη γύρω στα 30 μου και δεν μπορούσα να το εξηγήσω. Έπειτα άρχισα να έχω τους πρώτους πόνους και τις πρώτες κινησιολογικές δυσκολίες. Αρχικά πίστεψα πως είχα αθρίτιδα ή κάτι τέτοιο».

Παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της με ειδική διατροφή και αντικαταθληπτικά τα πράγματα γινόντουσαν όλο και χειρότερα με το πέρασμα του καιρού. Παρόλα αυτά η ηθοποιός εξηγεί πως ανακουφίστηκε όταν έμαθε πως είχε σκλήρυνση κατά πλάκας γιατί πλέον ήξερε τι της συμβαίνει και τι μπορεί να κάνει για να βελτιώσει τη ζωή της: «Σκέφτηκα, α έχω μία ανθρώπινη ασθένεια. Είμαι άνθρωπος και θα το αντιμετωπίσω».

Δες στο βίντεο την συνέντευξη της Σέλμα Μπλερ στο περιοδικό Time.

Με πληροφορίες από τον Independent

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.

25 Απρ 2024

Κατερίνα Βρανά: "Κλείνω 7 χρόνια φέτος από την ημέρα που δεν πέθανα"

Αυτή είναι η "εορταστκή εβδομάδα επιβίωσης" όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια που 7 χρόνια πριν έδωσε μάχη για τη ζωή της.