Ένα σημείο των καιρών μας, την ευκολία να κρίνουμε την κατάσταση των άλλων, βγάζοντας πρόχειρα συμπεράσματα από τυχαία περιστατικά που έτυχε να παρατηρήσουμε, θέλει να πολεμήσει η Αμερικανίδα ηθοποιός Σέλμα Μπλερ η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και βρήκε μέσα της όλο το θάρρος και το σθένος να μιλήσει ανοικτά για το σοβαρό πρόβλημα υγείας της.

Η γενναία Μπλερ σε πρόσφατη συνέντευξη της στο περιοδικό TΙΜΕ αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους πίσω από την απόφαση της να μιλήσει δημόσια για την θαρραλέα  μάχη της, για την καθημερινή προσπάθεια της να κρατήσει μία υψηλή ποιότητα ζωής δίπλα στην οικογένεια της και το υπέροχο αγοράκι της.

«Δεν ήθελα ο κόσμος να πιστεεύει πως είμαι μονίμως μεθυσμένη,» είπε η Μπλερ, η οποία διατηρεί έναν από τους πιο εμπνευστικούς λογαριασμούς που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό στο Instagram. «Το πρόβλημα στην ομιλία μου και η δυσκολία που έχω πλέον να κινήσω το αριστερό μου πόδι ίσως έκανε πολλούς να θεωρήσουν ότι βρίσκομαι υπό την επήρρεια αλκοόλ. Δεν το ήθελα αυτό, γι' αυτό και αποφάσισα να μιλήσω,» εξομολογείται η Σέλμα στο ΤIME.

«Είμαι νηφάλια και απλά αντιμετωπίζω ένα σοβαρό θέμα υγείας,» θα προσθέσει η ηθοποιός. «Και σίγουρα προτιμώ ο κόσμος να σκέφτεται πως σύντομα θα είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι παρά ότι ψάχνω να βρω το κοντινότερο μπαρ για να πιω».

Η Μπλερ όμως μίλησε και το πρώτο στάδιο των συμπτωμάτων της και για το πώς διαπίστωσε πως κάτι δεν πήγαινε πια καλά. «Λίγο πριν γεννήσω τον γιο μου παρατήρησα πως είχα αρχίσει να γερναώ απότομα και πολύ άσχημα. Αυτό συνέβη γύρω στα 30 μου και δεν μπορούσα να το εξηγήσω. Έπειτα άρχισα να έχω τους πρώτους πόνους και τις πρώτες κινησιολογικές δυσκολίες. Αρχικά πίστεψα πως είχα αθρίτιδα ή κάτι τέτοιο».

Παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της με ειδική διατροφή και αντικαταθληπτικά τα πράγματα γινόντουσαν όλο και χειρότερα με το πέρασμα του καιρού. Παρόλα αυτά η ηθοποιός εξηγεί πως ανακουφίστηκε όταν έμαθε πως είχε σκλήρυνση κατά πλάκας γιατί πλέον ήξερε τι της συμβαίνει και τι μπορεί να κάνει για να βελτιώσει τη ζωή της: «Σκέφτηκα, α έχω μία ανθρώπινη ασθένεια. Είμαι άνθρωπος και θα το αντιμετωπίσω».

Δες στο βίντεο την συνέντευξη της Σέλμα Μπλερ στο περιοδικό Time.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Με πληροφορίες από τον Independent

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS