ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ: Η πρώτη της εμφάνιση στο Met Gala ήταν & η πιο πολυσυζητημένη της βραδιάς

Η νεαρή πολιτικός ήταν από τις λίγες... εντός θέματος του Gala.

Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ: Η πρώτη της εμφάνιση στο Met Gala ήταν & η πιο πολυσυζητημένη της βραδιάς

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ αποφάσισε να στείλει ένα δυνατό μήνυμα, μέσω της μόδας, στο φετινό Met Gala. H νεαρότερη γερουσιάστρια του Κογκρέσου των ΗΠΑ, έκανε το ντεμπούτο της στο Gala Costume Institute, που πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, φορώντας μια λευκή τουαλέτα του Brother Vellies, η οποία έφερε πάνω το πολιτικό μήνυμα «Φορολογήστε τους πλούσιους» με μεγάλα κόκκινα γράμματα. Το look της συμπληρώθηκε με κόκκινες γόβες καθώς και με μια τσάντα χειρός, πάνω στην οποία αναγράφονταν το ίδιο μήνυμα.

Η 33χρόνη βουλευτής των Δημοκρατικών δήλωσε πως ο λόγος που φόρεσε την δημιουργία αυτή ανάμεσα στους οικονομικά ισχυρούς ανθρώπους, όπου βρέθηκε, ήταν γιατί η εν λόγω «συζήτηση» είναι αρκετά επίκαιρη και πρέπει επιτέλους να πραγματοποιηθεί. «Πρόκειται για μια πραγματική συνομιλία. Η δικαιοσύνη και η ισότητα στο σύστημα μας, είναι μια συζήτηση πολύ σχετική και θα πρέπει να πραγματοποιηθεί.», δήλωσε η νεαρή Κορτέζ στους δημοσιογράφους, αναφέροντας στην συνέχεια πως η παρουσία της στο Met Gala 2021, οφείλεται στην Ορόρα Τζέιμς, σχεδιάστρια του φορέματος και ιδρυτής του Brother Vellies. «Δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν είχα την Ορόρα ως σχεδιάστρια, η οποία ξεκίνησε πριν δυο χρόνια απο το μηδέν και κατάφερε ήδη κάτι πολύ σημαντικό. Αυτή είναι η ιστορία της πόλης μας, στην οποία κάποιος πρέπει να επικεντρωθεί, ειδικά γιατί πρόκειται για μια μαύρη γυναίκα, μετανάστρια και σχεδιάστρια σε μια βιομηχανία που δεν εκπροσωπείται απο τέτοια άτομα».

Η δικαιοσύνη και η ισότητα στο σύστημα μας, είναι μια συζήτηση πολύ σχετική και θα πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandria Ocasio-Cortez (@aoc)

Σε παλαιότερη συνέντευξη η Ορόρα Τζέιμς μίλησε ανοιχτά για την αλλαγή που πρέπει να πραγματοποιηθεί στην βιομηχανία της μόδας και πως μαζί με την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, η μελλοντική αυτή μεταβολή δεν θα αργήσει να έρθει. «Η μόδα αλλάζει, η Αμερική αλλάζει. Όσον αφορά αυτό το θέμα, νομίζω ότι η Αλεξάνδρεια και εγώ είμαστε μια μεγάλη ενσάρκωση της γλώσσας που πρέπει να εξετάσει η μόδα, καθώς εργαζόμαστε για ένα πιο βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς και ισχυρό μέλλον», τονίζει η Τζέιμς.

Κεντρική Φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.