ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ακυρώνεται η έκδοση του βιβλίου του Γούντι Άλεν μετά από σφοδρές αντιδράσεις της οικογένειάς του

Στον απόηχο των αντιδράσεων που ξεσηκώθηκαν μετά την είδηση της έκδοσης των απομνημονευμάτων του Γούντι Άλεν, ο εκδοτικός οίκος ανέστειλε την κυκλοφορία του.

Ακυρώνεται η έκδοση του βιβλίου του Γούντι Άλεν μετά από σφοδρές αντιδράσεις της οικογένειάς του

Στην είδηση ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία του Woody Allen, πλήθος αντιδράσεων ξεσηκώθηκε, με επίκεντρο τις εδώ και χρόνια κατηγορίες εναντίον του σκηνοθέτη ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τη θετή του κόρη, Dylan Farrow. Έτσι ο εκδοτικός οίκος Hachette ανέστειλε την προγραμματισμένη κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του διάσημου σκηνοθέτη μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες.

Μάλιστα, την προηγούμενη Πέμπτη δεκάδες εργαζόμενοι της εταιρείας κατέβηκαν σε διαμαρτυρία και μια μέρα αργότερα ο όμιλος Hatchette Book Group ανακοίνωσε πως τελικά δεν θα προχωρήσει στην έκδοση του βιβλίου. Οι εκπρόσωποι του εκδοτικού ομίλου αναφέρουν «Η απόφαση να ακυρώσουμε το βιβλίο του κύριου Allen ήταν δύσκολη. Στην HBG παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας τις σχέσεις μας με τους συγγραφείς και δεν ακυρώνουμε βιβλία με ευκολία. Έχουμε εκδώσει και θα συνεχίσουμε να εκδίδουμε πολλά “δύσκολα” βιβλία. Ως εκδότες, φροντίζουμε κάθε μέρα στην δουλειά μας να ακούγονται διαφορετικές φωνές και αντικρουόμενες απόψεις» .

Να σημειωθεί ότι το 2018 επανήλθαν στην δημοσιότητα οι σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης της Dylan Farrow για τον Woody Allen, όταν η θετή κόρη του σκηνοθέτη ήταν 7 ετών. Τότε ο Allen είχε αρνηθεί ξανά τους τους ισχυρισμούς της θετής του κόρης, τονίζοντας πως πριν από 25 περίπου χρόνια όπου είχε πραγματοποιηθεί η έρευνα, δεν είχαν βρει καμία ένδειξη κακοποίησης.

Ωστόσο, στο άκουσμα της είδησης σχετικά με την έκδοση των των απομνημονευμάτων του Woody Allen, η Dylan Farrow είχε αντιδράσει κατηγορώντας τον εκδοτικό οίκο για αντιεπαγγελματισμό, δεδομένου του ότι δεν την είχε προσεγγίσει για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Allen και για να παρουσιάσει και τη δική της πλευρά στους ισχυρισμούς του. Επιλεόν είχε κατηγορήσει τον εκδοτικό οίκο Hatchette Book Group για προδοσία απέναντι στον αδελφό της, Ronan Farrow, του οποίου το βιβλίο του «Catch and Kill», που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις του Harvey Weinstein, εκδόθηκε από τη θυγατρική του ομίλου Hatchette, την Little, Brown and Company.

Ακυρώνεται η έκδοση του βιβλίου του Γούντι Άλεν μετά από σφοδρές αντιδράσεις της οικογένειάς του
H κόρη του Woody Allen, Dylan Farrow είχε αντιδράσει κατηγορώντας τον εκδοτικό οίκο για αντιεπαγγελματισμό.

Συγκεκριμένα η θετή κόρη του Woody Allen δήλωσε σχετικά με το θέμα «Η έκδοση των απομνημονευμάτων του Woody Allen από την Hatchette προσωπικά με ανησυχεί βαθύτατα και είναι απόλυτη προδοσία απέναντι στον αδερφό μου, του οποίου η θαρραλέα δημοσιογραφική δουλειά – από την οποία κέρδισε η Hatchette – έδωσε φωνή σε πολυάριθμα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ισχυρούς άνδρες». Μετά την ανακοίνωση του ομίλου, η Dylan Farrow την χαιρέτισε την απόφασή του εκδοτικού οίκου και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους διακινδύνεψαν την επαγγελματική καριέρα τους για να συμπαρασταθούν στην ίδια, τον αδερφό της και τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. «Τα λόγια ποτέ δεν θα περιγράψουν το χρέος της ευγνωμοσύνης απέναντι σας» έγραψε η Farrow στο Twitter, τονίζοντας πως «όταν ο κόσμος ενωθεί για το σωστό μπορεί να κάνει την διαφορά».

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, το βιβλίο του Allen που τιτλοφορείται «Apropos of Nothing» («Υπόθεση του τίποτα») φέρεται να προσφέρει μια περιεκτική περιγραφή της ζωής του, ενώ παράλληλα εξετάζει το έργο του στον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και την μουσική. Πρόκειται για ένα βιβλίο απομνημονευμάτων σχετικά με την οικογένεια, του φίλους και τους έρωτες της ζωής του σκηνοθέτη, αναφέρει η περιγραφή του βιβλίου.

Παρά την ικανοποίηση του Ronan και της Dylan Farrow για την εξέλιξη, ο Stephen King εξέφρασε την έντονη ανησυχία του αναφορικά με το κόστος της κοινωνικής πίεσης έναντι της λογοκρισίας. Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Αμερικάνος συγγραφέας σχολίασε πως η κίνηση του εκδοτικού ομίλου δημιουργεί νέα προηγούμενα και ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη λογοκρισία στο μέλλον. «Η απόφαση του ομίλου Hachette να εγκαταλείψει το βιβλίο του Woody Allen μου προκαλεί έντονη ανησυχία. Δεν έχει να κάνει με αυτόν – δεν δίνω δεκάρα για τον κύριο Allen. Αυτό που με ανησυχεί είναι ποιος θα φιμωθεί στην συνέχεια. Μόλις ξεκινήσεις, την επόμενη φορά πάντα γίνεται πιο εύκολο» έγραψε ο King.


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.