Πριν από περίπου μία εβδομάδα το προεδρικό ζεύγος Μακρόν βρέθηκε στη Ουάσινγκον, πραγματοποιώντας επίσημη, πολιτική επίσκεψη στον Λευκό Οίκο.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Εμμανουέλ Μακρόν όταν συνάντησε τον αμερικανό ομόλογο του ήταν να του δωρίσει μία βελανιδιά, την οποία έφερε μαζί του από το Παρίσι, ένα δέντρο ηλικίας 5 με 10 ετών από την περιοχή Bellleau Woods, ένα ιστορικό ορόσημο το οποίο συνδέεται με την είσοδο της Αμερικής στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Μάλιστα, η φωτογραφία στην οποία οι Μακρόν ποζάρουν μαζί με τους Τραμπ πάνω από το φρεσκοφυτευμένο δέντρο έκανε πριν λίγες ημέρες των γύρο του ίντερνετ, με τη μόνη διαφορά ότι ο αμερικανός Πρόεδρος δεν μοιράζεται σε καμία περίπτωση τον ίδιο ενθουσιασμό για το δεντράκι που διέσχισε τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσει στον κήπο του.

Γερμανικά και βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης ανακάλυψαν σήμερα το πρωί πως από το σημείο που τοποθετήθηκε το δέντρο έλειπε ξαφνικά κάτι. Ναι, η βελανιδιά είχε ξεριζωθεί και στη θέση της είχε τοποθετηθεί γκαζόν για να καλύψει την τρύπα. 

Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος Τραμπ να πήρε μία τόσο εξωφρενική απόφαση; Μοιάζει εντελώς τρελό και δικαίως πολλοί έχουν χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη κίνηση ως το πιο ανήκουστο πράγμα που έχει κάνει στην μέχρι τώρα θητεία του.

Φαίνεται ωστόσο ότι υπάρχει μία μικρή λογική πίσω απ'όλο αυτό αφού όμως μαθαίνουμε οι υγιειονομικές αρχές των ΗΠΑ είναι πολύ αυστηρές σε θέματα εισαγωγής ξένων ειδών. Οπως επιβεβαίωσε και το γαλλικό προεδρικό μέγαρο, η νεαρή βελανιδιά του Μακρόν θα τεθεί σε υγιειονομική καραντίνα, την οποία επιβάλλουν οι τελωνειακές αρχές των ΗΠΑ, και θα ξανατοποθετηθεί στη θέση της.

Μένει βέβαια να δούμε αν αυτό πράγματι θα συμβεί ή αν ο Τραμπ απλά θα ξεχάσει εντέχνως το όλο ζήτημα, θαμμένο κάτω από το πράσινο γκαζόν του Λευκού Οίκου.
 

Δες στο βίντεο το φύτευμα και την κατάληξη της όμορφης βελανιδιάς.

 

TAGS