Με μια ανάρτηση του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Άκης Πετρετζίκης θέλησε να αποχαιρέτησε τον σεφ Michel Roux, ο οποίος χθες έφυγε από τη ζωή.

Όπως μας ενημέρωσε ο Άκης Πετρετζίκης, ο ίδιος είχε συνεργαστεί με τον καταξιωμένο σεφ και μάλιστα ήταν για δύο χρόνια head chef στο εστιατόριο του.

«Σε αυτή τη φωτογραφία με βλέπετε παρέα με τον Michel Roux. Έναν εξαιρετικό chef αλλά και έναν άνθρωπο που άλλαξε τη μαγειρική σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα έφυγε από τη ζωή και το μόνο που σκέφτομαι είναι πως ήταν πραγματική τιμή μου να είμαι ο head chef του για 2 χρόνια. Michel, σε ευχαριστώ για όλα.» ήταν η λεζάντα που συνόδεψε την κοινή φωτογραφία του Άκη Πετρετζική με τον Michel Roux.

Ο σπουδαίος Γάλλος αρχιμάγειρας, που διαμόρφωσε τη βρετανική εστιατορική σκηνή, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Μάλιστα, ήταν ο πρώτος σεφ στη Μεγάλη Βρετανία που πήρε ποτέ αστέρι Michelin, το 1974.Ο Michel Roux είχε κατακτήσει μεταξύ άλλων αναρίθμητες μαγειρικές διακρίσεις, μεταξύ αυτών τα Meilleur Ouvrier de France en Patisserie το 1976, Chevalier de l’Ordre National du Merite το 1987, Chevalier de l’Ordre des Arts des Lettres το 1990, ΟΒΕ το 2002 και Chevaler de la Legion d’ Honneur το 2004. Είχε πλούσια συγγραφική δράση, ενώ το βιβλίο του Sauces: Savoury and Sweet (1996), πούλησε περισσότερα από 300.000 αντίτυπα. 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS