Η δικαστική διαμάχη της Μπρίτνεϊ Σπίαρς και του πατέρα της, Τζέϊμι, έχει απασχολεί έντονα τα διεθνή μέσα εδώ και αρκετό καιρό καθώς η διάσημη τραγουδίστρια φαίνεται να έχει στείλει κατά καιρούς απεγνωσμένα σήματα κινδύνου στους θαυμαστές της, ζητώντας τους βοήθεια προκειμένου να μπορέσει να γλιτώσει από τον έλεγχο, τη συναισθηματική και τη ψυχολογική κακοποίηση που ασκεί πάνω της ο χειριστικός γονιός της από το 2008 και μετά.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ που ετοίμασαν οι New York Times έρχεται για να ρίξει από την αρχή φως στην υπόθεση της Σπίαρς και στην περίπλοκη σχέση της με τον πατέρα της, που θεωρείται νομικά ο μοναδικός επίσημος κηδεμόνας της και διαχειριστής της περιουσίας της. 

Το καινούργιο αυτό φιλμ, που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στο FX και το Hulu, θα είναι «Framing Britney Spears» και θα έχει ως κεντρικό άξονα την καριέρα της ποπ, την άνοδο της στα παγκόσμια charts, στη συνέχεια την ψυχολογική της κατάπτωση και τέλος τη νοσηλεία της σε ψυχιατρική κλινική για 5 ημέρες το 2008. Επιπλέον θα εξετάσει τη δράση του κινήματος #FreeBritney που έχει σαν στόχο να βοηθήσει την ποπ σταρ να πάρει στα χέρια της τη ζωή της και την περιουσία της.

Ήδη εδώ και 12 χρόνια η Σπίαρς βρίσκεται κάτω από την πλήρη νομική κηδεμονία του 68χρονου πατέρα της, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες της τις επαγγελματικές, οικονομικές και προσωπικές της αποφάσεις. Η συγκεριμένη νομική απόφαση είχε παρθεί τότε με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της τότε ευαίσθητης κατάστασής της. Αν και αρχικά θα έπρεπε να έχει ισχύ για έναν χρόνο, δηλαδή ως το 2009, συνεχίζεται μέχρι σήμερα.  

«Είναι αηδιαστικός ο τρόπος που τη μεταχειρίστηκαν» λέει ένας συνεντευξιαζόμενος στο τρέιλερ. «Γιατί ο πατέρας της αποφασίζει γι’ αυτήν;» αναφέρει ένας άλλος.  

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας δικαστής αρνήθηκε να απομακρύνει τον Τζέιμι Σπίαρς πό τον ρόλο του ως κηδεμόνα, με την Μπρίτνεϊ να δηλώνει ότι δεν θα δίνει πλέον συναυλίες, αν ο πατέρας της συνεχίσει να ελέγχει την καριέρα της.  

Από την άλλη ο πατέρας της ισχυρίζεται ότι εδώ και 12 χρόνια το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει και να αγαπάει την κόρη του χωρίς όρια και ανταλλάγματα και ότι αυτό σκοπεύει να κάνει «ενάντια σε όσους προσπαθούν να δόλιους τρόπους να βλάψουν εκείνη και την οικογένεια μου».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS