Φορώντας μάσκα, μια «πράξη καλοσύνης» όπως την αποκαλεί, ένα αξεσουάρ που η ίδια κατάφερε να μετατρέψει σε κομμάτι του σόου της, η Lady Gaga έδωσε στην εκπομπή «Sunday Morning» του CBS μια συνέντευξη, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, «Chromatica», όπου μίλησε με ειλικρίνεια για τα ψυχικά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει.

«Εγκατέλειψα απόλυτα τον εαυτό μου. Μισούσα που ήμουν διάσημη, που ήμουν σταρ. Ένιωσα εξαντλημένη, τελειωμένη. Έχω γράψει πάρα πολλά τραγούδια σε αυτό το πιάνο. Είναι τόσο ξεχωριστό, όμως το κοιτούσα και σκεφτόμουν, μου κατέστρεψες τη ζωή. Εσύ με έκανες Lady Gaga. Ο μεγαλύτερος εχθρός μου είναι η Lady Gaga» λέει σήμερα η σταρ, που το πραγματικό της όνομα είναι Στέφανι Τζερμανότα. «Δεν μπορώ να πάω ούτε στο σουπερμάρκετ. Βγαίνεις για φαγητό με την οικογένειά σου και έρχεται κάποιος στο τραπέζι σου. Δεν μπορείς να φας με την οικογένειά σου χωρίς να περιστρέφονται τα πάντα γύρω σου».

Το προηγούμενο άλμπουμ της, «Joanna», πήρε το όνομά του από την αδερφή του πατέρα της, που πέθανε μόλις 19 ετών. «Το τραύμα του πατέρα μου έγινε και δικό μου, με πολλούς τρόπους. Νόμιζα ότι μπορούσα να κάνω καλά τον μπαμπά μου. Δεν τα κατάφερα».

«Το τραύμα του πατέρα μου έγινε και δικό μου, με πολλούς τρόπους. Νόμιζα ότι μπορούσα να κάνω καλά τον μπαμπά μου. Δεν τα κατάφερα»

Η Lady Gaga συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι εύκολο όταν έχεις προβλήματα που αφήνεις να δουν και οι άλλοι. Συνήθιζα να αυτοτραυματίζομαι και να λέω, δείτε, έκοψα τον εαυτό μου. Γιατί θεωρούσα ότι τα ψυχολογικά προβλήματα δεν μπορούσε να τα δει κανένας, ότι είναι αόρατα».

Υπήρξαν και κάποιες εμπειρίες που επιβάρυναν περισσότερο την ψυχολογία της. Όπως η σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε στα 19 της, που της προκάλεσε μετατραυματικό στρες. «Οι άνθρωποι γύρω μου μου έλεγαν, νομίζεις ότι πνίγεσαι, αλλά παραμένεις εκπληκτική. Αλλά εγώ ένιωθα τελειωμένη. Ότι ο μόνος λόγος να συνεχίσω να ζω ήταν για την οικογένειά μου. Σκεφτόμουν καθημερινά την αυτοκτονία. Οι άνθρωποι σε αυτό το σπίτι με παρακολουθούσαν κάθε μέρα για να βεβαιωθούν ότι δεν θα κάνω κακό στον εαυτό μου».

Σήμερα δηλώνει αλλαγμένη, ωστόσο. Το «Chromatica» ίσως λειτούργησε και σαν ένα είδος ψυχοθεραπείας. «Δεν έχω ανάγκη τη Lady Gaga πια. Βρήκα τρόπο να αγαπήσω ξανά τον εαυτό μου. Νόμιζα ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Τώρα βλέπω το πιάνο μου και λέω, Θεέ μου, είναι το δικό μου πιάνο, που αγαπώ πάρα πολύ».

Δείτε τη συνέντευξη:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo: EPA/JUSTIN LANE
 

TAGS