ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ντέιβιντ Μπάουι-Ιμάν: Το μεγαλύτερο love story στην ιστορία της μουσικής

Ερωτεύτηκαν από την πρώτη ματιά και έμειναν μαζί 24 χρόνια.

"Θα περπατούσα για πάντα, απλά για να είμαι και πάλι στην αγκαλιά σου", έγραφε η Ιμάν στην πρώτη επέτειο του γάμου τους που πέρασε χωρίς εκείνον.

"Ερωτεύτηκα τον Ντέιβιντ Τζόουνς. Δεν ερωτεύτηκα τον Ντέιβιντ Μπάουι. Ο Μπάουι είναι απλά μια περσόνα. Είναι ένας τραγουδιστής. Ο Ντέιβιντ Τζόουνς είναι ο άνθρωπος που γνώρισα" ήταν τα λόγια της Ιμάν για μια γνωριμία που τους άλλαξε τη ζωή.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε ένα dinner party, αλλά ο προσωπικός βοηθός του Μπάουι είχε στο παρελθόν αποκαλύψει πως ο σπουδαίος καλλιτέχνης είχε δει την Ιμάν τυχαία, σε μία φωτογράφιση, και είχε δηλώσει πως θέλει πάρα πολύ να την γνωρίσει. Όταν τελικά την συνάντησε από κοντά έμεινε άφωνος καθώς την βρήκε "ανυπόφορα σέξι". Μάλιστα, σε παλιά συνέντευξη του, είχε διηγηθεί μία αστεία ιστορία για το πρώτο τους ραντεβού στο οποίο, λόγω νευρικότητας και άγχους, την είχε καλέσει για "απογευματινό τσάι". Στην πραγματικότητα, ο Μπάουι δεν είχε πιει ποτέ τσάι στη ζωή του.

Ντέιβιντ Μπάουι-Ιμάν: Το μεγαλύτερο love story στην ιστορία της μουσικής
Την ημέρα του γάμου τους.

Μετά από δύο χρόνια σχέσης, ο Μπάουι και η Ιμάν παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στην Ελβετία τον Απρίλιο του 1992, αλλά στις 6 Ιουνίου του ίδιου έτους τελέστηκε ο θρησκευτικός τους γάμος σε εκκλησία της Ιταλίας. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει μία κόρη την 16χρονη Αλεξάντρια Ζάχρα Τζόουνς.

Μια εξωπραγματικά όμορφη κοπέλα από το πολύπαθο Μογκαντίσου έβαλε σκοπό κάποτε να κατακτήσει τον κόσμο της ομορφιάς. Στην εποχή της, τα λευκά μοντέλα κυριαρχούσαν στις πασαρέλες και μόνο αυτά. Τα κατάφερε και έτσι, το κορίτσι από τη Σομαλία που έγινε παγκόσμια γνωστή πριν καν κλείσει τα 25 της χρόνια ηγείται σήμερα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Hawa Abdi Foundation, η οποία προσπαθεί να διεκδικήσει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα για τους κατοίκους της Σομαλίας.

Μαζί στο Παρίσι το 1991.

Πρόσφατα, συνεργάστηκε με τον διαφημιστή Bethann Hardison για την αντιμετώπιση του ρατσισμού στο μόντελινγκ και για να καταδικάσουν τις εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν μαύρα μοντέλα στις πασαρέλες.


"Επιχειρούν να στείλουν ένα μήνυμα ότι τα κορίτσια μας δεν είναι αρκετά όμορφα" δηλώνει και θυμάται έναν συντάκτη περιοδικού μόδας που της είπε ότι είναι τόσο όμορφη "όσο μια λευκή γυναίκα βουτηγμένη στη σοκολάτα". "Και δεν κατάλαβε καν ότι ήταν προσβλητικό. Απάντησα, "μην το παίρνεις σοβαρά, δεν έχω ούτε μια σταγόνα λευκής πάνω μου".

Όταν η Ιμάν συνάντησε τον Ντέιβιντ Μπάουι δεν ήταν πεπεισμένη ότι ήταν ο άνδρας της ζωής της. Όμως, ο Ντέιβιντ Μπάουι "είχε δώσει ήδη όνομα στα μελλοντικά παιδιά μας, από το πρώτο βράδυ που συναντηθήκαμε".

Η Ιμάν, αποκάλυψε πριν μερικά χρόνια ότι "χρωστά" το παιδί που έκανε το 2000 με τον Μπάουι στη συνάδελφο της, Κρίστι Μπρίνκλεϊ.

Μια εξωπραγματικά όμορφη κοπέλα από το πολύπαθο Μογκαντίσου έβαλε σκοπό κάποτε να κατακτήσει τον κόσμο της ομορφιάς. Στην εποχή της, τα λευκά μοντέλα κυριαρχούσαν στις πασαρέλες και μόνο αυτά.

"Είμαστε σε μια φωτογράφηση για την αμερικάνικη Vogue. Μπήκε μέσα η Κρίστι και είχε μαζί το παιδί της. Τότε της είπα: "Μια αφρικάνικη παροιμία λέει ότι εάν έχεις το παιδί μιας άλλης γυναίκας για μια ολόκληρη μέρα, θα μείνεις έγκυος". Και αυτή μου έδωσε το παιδί της. Οπότε, χρειάστηκαν δύο ξανθοί άνθρωποι για να μείνω έγκυος: ο Ντέιβιντ και η Κρίστι. Έγινε θαύμα!".

Η Ιμάν γεννήθηκε στο Μογκαντίσου της Σομαλίας. Το όνομα που της έδωσαν οι γονείς ήταν ήταν Zahra, που σημαίνει "λουλούδι της ερήμου". Ήταν το πρώτο κορίτσι στην οικογένειά της μετά από γενιές αγοριών

Στη Σομαλία, η Ιμάν θυμάται να ζει μέσα στη φτώχεια. Δεν τους έλειπε το φαγητό, αλλά η μητέρα της πούλησε όλα της τα κοσμήματα για να μπορέσει να δώσει στην κόρη της μόρφωση. Το 1986 ξέσπασε επανάσταση στη Σομαλία και η Ιμάν από κόρη πρέσβη, μετατράπηκε σε πρόσφυγα. "Έχω μόνο δύο φωτογραφίες απ’ την παιδική μου ηλικία. Είμαι η προσωποποίηση του πρόσφυγα. Οι πρόσφυγες είναι, στο 99% των περιπτώσεων, άνθρωποι που έφυγαν απ’ τις χώρες τους γιατί φοβούνται για τη ζωή τους. Δεν είναι άνθρωποι που θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες και να ζουν στο περιθώριο" έχει πει στις συνεντεύξεις της. Η Ιμάν κατάφερε να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Κένυα και δούλευε σε καφετέρια όταν τη συνάντησε ο φωτογράφος Πίτερ Μπερντ. Η αμοιβή της θα ήταν 8 χιλιάδες δολάρια, τα δίδακτρα ενός χρόνου στο πανεπιστήμιο. Δέχτηκε και η ζωή της άλλαξε για πάντα.

Όταν η Ιμάν συνάντησε τον Ντέιβιντ Μπάουι δεν ήταν πεπεισμένη ότι ήταν ο άνδρας της ζωής της. Όμως, ο Ντέιβιντ Μπάουι "είχε δώσει ήδη όνομα στα μελλοντικά παιδιά μας, από το πρώτο βράδυ που συναντηθήκαμε".

Λίγο αργότερα την κάλεσαν από τη Ν. Υόρκη όπου έφτασε με πλαστά χαρτιά το 1975 στον αχανή και άγριο κόσμο του μόντελινγκ. Μέσα σε ένα χρόνο είχε εμφανιστεί στο πρωτοσέλιδο του Vogue. Έγινε ένα από τα διασημότερα και πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο, η μούσα μεγάλων σχεδιαστών όπως ο Υβ Σαιντ Λοράν. Ο Τύπος την παρουσίαζε ως μία εξωτική Αφρικάνα, που δεν μιλούσε αγγλικά και είχε μεγαλώσει βοσκώντας πρόβατα. Η Ιμάν ήταν εξαιρετικά μορφωμένη και μιλούσε πέντε γλώσσες. Παρόλες τις ιστορίες που κυκλοφορούσαν ο μύθος της χτιζόταν. Τρία χρόνια αργότερα θα γνώριζε τον Ντέιβιντ Μπάουι.

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.