Kαμιά φορά στη ζωή τα παραμύθια γίνονται πραγματικότητα. Και κάπως έτσι, πριν πολλά χρόνια, ένα πανέμορφο κορίτσι που δούλευε στο Hollywood και άκουγε στο όνομα Grace Kelly, είδε τον εαυτό της να ανεβαίνει τα σκαλιά του παλατιού του Μονακό, ενώ η κόρη δύο πρώην υπαλλήλων της British Airways βρέθηκε στο Μπάκιγχαμ στο πλευρό του περιζήτητου πρίγκιπα William.

Από την άλλη βέβαια, η περίπτωση της αποκατάστασης του αδελφού του, του κοκκινομάλλη πρίγκιπα Harry, πέμπτου στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας, είναι λίγο πιο περίπλοκη αφού αυτό το παιδί, το οποίο έχει κατά καιρούς προκαλέσει πονοκέφαλο με τη συμπεριφορά του στην βασίλισσα Ελισάβετ – και όχι μόνο -, δεν φαινόταν πρόθυμο να νοικοκυρευτεί.

Και ξαφνικά εμφανίζεται η πανέμορφη και γοητευτικότατη Meghan Markle, νυν ηθοποιός και πρώην μοντέλο, για να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε. Ο Harry όχι μόνο δεν κάνει πλέον καμία προσπάθεια να κρύψει τον δεσμό τους, αλλά την υπερασπίζεται και δημοσίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιοδικά, ενώ αναγκάζει μέχρι και το Παλάτι να κάνει επίσημη ανακοίνωση για την σχέση τους. Κάτι σοβαρό τρέχει εδώ. Κι εσύ αναρωτιέσαι: Μα τι έχει επιτέλους αυτό το κορίτσι που μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα;

Πολιτικοποιημένη, ερωτευμένη με τη δουλειά της και ακτιβίστρια. Τι άλλο χρειάζεται ένας πρίγκιπας;

Ήταν «κάποια» πολύ πριν τη δει και την ερωτευτεί ο πρίγκιπας του παραμυθιού.

(Εδώ που τα λέμε ίσως γι αυτό να την ερωτεύτηκε τόσο πολύ). Η Meghan Markle στα 35 της χρόνια έχει καταφέρει να χτίσει μία δυνατή καριέρα στην τηλεόραση, με ρόλους σε σειρές όπως το CSI: NY, το General Hospital, και, φυσικά, το Suits, μέσα από το οποίο έγινε και γνωστή στο ευρύ κοινό.

Είναι βαθιά και ουσιαστικά πολιτικοποιημένη.

Η Markle ασχολείται από πολύ νεαρή ηλικία με την πολιτική και έχει χρησιμοποιήσει την δημοσιότητα που της προσφέρει η δουλειά της για να κάνει το «καλό». Φέτος έγινε η Global Ambassador του World Vision Canada μετά την επίσκεψή της στην Rwanda για την Clean Water Campaign, ενώ έχει δουλέψει και ως συνήγορος των Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων και την Ενδυνάμωση των Γυναικών. Επίσης, έχει παρουσιάσει την καμπάνια του HeforShe στα κεντρικά των Ηνωμένων Εθνών.

Η Meghan ξέρει πως να ανατρέπει ακόμα και στερεότυπα.

Έχει το θάρρος της γνώμης της.

Από τότε που ήταν ακόμα μαθήτρια η Meghan έβρισκε τον τρόπο να σηκώσει ανάστημα και να τα βάλει ακόμα και με στερεότυπα που βρίσκονται «βιδωμένα» στη συνείδηση μας για αμέτρητα χρόνια. Η ίδια, σε παλαιότερα συνέντευξη της, είχε διηγηθεί ένα περιστατικό από τα μαθητικά της χρόνια, όταν σε ηλικία μόλις 11 ετών είδε, μαζί με την υπόλοιπη τάξη του σχολείου της, μία διαφήμιση για ένα απορρυπαντικό πιάτων. Το σλόγκαν της καμπάνιας ήταν «Οι γυναίκες της Αμερικής πολεμούν με τα υπολείμματα στις κατσαρόλες και στα τηγάνια.». Τότε τα αγόρια της τάξης άρχισαν να φωνάζουν, «Ναι, εκεί ανήκουν οι γυναίκες. Στην κουζίνα.». Η Meghan δεν άργησε να γίνει έξαλλη και αποφάσισε να λάβει άμεσα δραστικά μέτρα. Γύρισε στο σπίτι και έγραψε ένα γράμμα στην φεμινίστρια δικηγόρο του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, Gloria Allred, σε μερικά παιδικά προγράμματα, στο εργοστάσιο παραγωγής σαπουνιών και στη Hilary Clinton, η οποία ήταν τότε πρώτη Κυρία των Η.Π.Α.. Το αποτέλεσμα; Μέσα σε μερικούς μήνες, η διαφήμιση άλλαξε το σλόγκαν της σε «Οι άνθρωποι της Αμερικής παλεύουν με τα υπολείμματα στις κατσαρόλες και τα τηγάνια.».

Λατρεύει τη δουλειά της και το υποστηρίζει με κάθε τρόπο.

Η Markle έχει πει πολλές φορές ότι δεν θα άλλαζε τη δουλειά της με τίποτα στον κόσμο και ότι έχει γεννηθεί για να δουλεύει και όχι για να «πηγαίνει απλώς βόλτες και να γευματίζει».

Αγαπάει τις άλλες γυναίκες.

Είναι κούκλα, πετυχημένη και καθόλου μα καθόλου ανταγωνιστική. Ναι, η Meghan αγαπάει και στηρίζει της υπόλοιπες γυναίκες και μας παρακινεί να στεκόμαστε η μία στο πλευρό της άλλης με κάθε τρόπο, τόσο στις δουλειές μας όσο στον συνεχή αγώνα για την ισότητα.

Ώρα να μιμηθούμε το παράδειγμα της.

Μόνιμη κάτοικος πια στο παλάτι του Κέσινγκτον, η Meghan ήρθε στη ζωή του Ηarry για να μείνει.
TAGS