Φθινόπωρο του 1968. Ο σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης παρουσίαζε τη νέα του κολεξιόν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Παρούσα ολόκληρη η κρεμ ντε λα κρεμ της καλής κοινωνίας των Αθηνών, πολιτικοί και διπλωμάτες, επιχειρηματίες και σταρ του σινεμά.

Ανάμεσα τους και η Έλλη Λαμπέτη παρέα με το νέο αστέρι του ελληνικού κινηματογράφου Κώστα Καρρά να απολαμβάνουν την επίδειξη καθισμένοι δίπλα-δίπλα. 

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο από εκείνη την ημέρα έφερε στην επιφάνεια μία δημοσίευση στο ίνσταγκραμ του δημοσιογράφου Άρη Λουπάση, ο οποίος γράφει στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία.

«Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον ηθοποιό Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας του Γιάννη Τσεκλένη τον Οκτώβριο του 1968 στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία", απολαμβάνοντας τις ξεχωριστές δημιουργίες του μεγάλου Έλληνα σχεδιαστή στα πρώτα χρόνια της καθιέρωσής του στην ελληνική και διεθνή αγορά» εξηγεί στην ανάρτησή του.

Την συγκεκριμένη περίοδο συνεργάζονται θεατρικά καθώς αναλαμβάνει τα κοστούμια του νέου θεατρικού της έργου με τίτλο "Σαράντα καράτια" των Μπαριγιέ και Γκρεντύ που ανεβάζει στο θέατρο "Κεντρικόν" με συμπρωταγωνιστή τον αξέχαστο Κώστα Καρρά και την υπέροχη Βέρα Κρούσκα στην πρώτη θεατρική της εμφάνιση.

Όπως αναφέρει αργότερα ο δημιουργός μια υπέροχη συνεργασία, με την Έλλη να σαρώνει κυριολεκτικά τη σκηνή αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις δημιουργίες του.

Τα "Σαράντα καράτια" θα αποτελέσουν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περιόδου 1968-69 την οποία θα παρακολουθήσουν περισσότερο από 100.000 θεατές, προσφέροντας άλλη μια δυνατή ερμηνεία στην αξεπέραστη θεατρική της διαδρομή.

Η παράσταση προγραμματίζεται να συνεχιστεί τον Μάιο του '69 στην Θεσσαλονίκη, λόγω όμως κάποιου προβλήματος υγείας της θα αναβληθεί για τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς και θα συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία και την επόμενη θεατρική περίοδο με αντικατάσταση του Καρρά από τον Λευτέρη Βουρνά.

Η συνεργασία της με τον Κώστα Καρρά θα ξεκινήσει τέσσερα χρόνια νωρίτερα όταν εκείνος στα πρώτα θεατρικά του βήματα θα βρεθεί στο πλαίσιο της συνολικά σε έξι σημαντικές παραστάσεις και μαγεμένος από την προσωπικότητά της θα δηλώσει πως ό,τι κρατάει από την θεατρική του πορεία είναι η συνεργασία του με την Έλλη.

Ένα μοναδικό πλάσμα που κατάφερε να μαγέψει όχι μόνο το κοινό μέσα από τις ανυπέρβλητες ερμηνείες της αλλά και όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκε και να "στοιχειώσει" με την παρουσία της την μετέπειτα καλλιτεχνική τους πορεία».

Δείτε τη φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

TAGS