ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 αυστηροί κανόνες που πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας

Στο παλάτι του Κέιμπριτζ, η ζωή έχει συγκεκριμένα όρια.

10 αυστηροί κανόνες που πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας

Μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ο,τι θέλουν, να ζουν σε πραγματικά παλάτια και το όνομά τους να έχει ήδη περάσει στην ιστορία, αλλά τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας (δηλαδή ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις) οφείλουν να ακολουθούν 10 αυστηρούς και απαράβατους κανόνες. Ποιοι είναι αυτοί;

Απαγορεύεται να παίζουν Monopoly

Πρόκειται για έναν κανόνα που επέβαλε η βασίλισσα Ελισάβετ, στην οποία δεν αρέσει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Γενικότερα, τα επιτραπέζια αποφεύγονται γιατί είναι πιθανό να προκαλέσουν εντάσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Μαθαίνουν να μιλούν πολλές ξένες γλώσσες

Ο Τζορτζ και η Σάρλοτ έχουν ήδη ξεκινήσει να μαθαίνουν Ισπανικά και αυτό είναι μόνο η αρχή. Καθώς ένα από τα βασικότερα καθήκοντα της βασιλικής οικογένειας είναι το να ταξιδεύει συχνά και να συναντά τους αρχηγούς των χωρών, τα μέλη της καλούνται να μιλούν όσο περισσότερες γλώσσες γίνεται.

Έχουν συγκεκριμένο dress code

Μπορεί ο πρίγκιπας Τζορτζ να είναι 4 χρονών, αλλά η πρώτη φορά που φόρεσε μακρύ παντελόνι ήταν στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Το σορτς θεωρείται σημάδι αριστοκρατικής καταγωγής και ο πρίγκιπας θα φορά αποκλειστικά αυτό το είδος ρούχου μέχρι να κλείσει τα 7 του χρόνια. Αντίστοιχα, η πριγκίπισσα Σάρλοτ δε θα μπορεί να βάφει μεγαλώνοντας τα νύχια της σε έντονα χρώματα, αφού αυτό απαγορεύεται για τις γυναίκες της οικογένειας.

Δεν ταξιδεύουν ποτέ όλοι μαζί

Ένας άλλοτε αυστηρός κανόνας που πλέον έχει σχετικοποιηθεί, προέβλεπε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έπρεπε να ταξιδεύουν με χωριστά αεροπλάνα- ώστε σε περίπτωση ατυχήματος, η απώλεια να είναι μονομερής. Πλέον, η βασίλισσα έχει βάλει νερό στο κρασί της και τουλάχιστον ο Ουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους ταξιδεύουν με το ίδιο αεροσκάφος.

Απαγορεύεται να έχουν παρατσούκλια

Ακόμα και τα μικρότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να προσφωνούνται με το πλήρες όνομα και τον τίτλο τους. Ακόμη και ο πρίγκιπας Τζορτζ, πρέπει να προσφωνείται ως «Αυτού Μεγαλειότης Πρίγκιπας Τζορτζ του Κέιμπριτζ».

Ο χαιρετισμός του Windsor

Είναι γνωστό ότι η βασίλισσα και τα μέλη της οικογένειας έχουν το δικό τους, ιδιαίτερο χαιρετισμό που διαφέρει από τον κοινό τρόπο που χαιρετάμε. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από νωρίς να χαιρετούν με το χέρι παρατεταμένο μπροστά και ελαφρές κινήσεις του καρπού.

Ο κανόνας των δώρων

Μπορεί να φανταζόμασταν ότι τα παιδιά της βασιλικής οικογένειας θα λάμβαναν αμέτρητα δώρα, αλλά ο Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έχουν δηλώσει δημόσια φροντίζουν να μην τα κακομαθαίνουν. Ωστόσο, λαμβάνοντας ένα δώρο πρέπει πάντα να το δέχονται με χαμόγελο και μια θερμή ευχαριστία.

Ο κανόνας της ασφάλειας

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας προστατεύονται διαρκώς και το ίδιο ισχύει για τα παιδιά τους. Ένα αυτοκίνητο με ασφάλεια παίρνει κάθε μέρα διαφορετική διαδρομή για το σχολείο του πρίγκιπα Τζορτζ, ώστε να είναι δυσκολότερα αναγνωρίσιμο, και κάποιος φύλακας περιμένει έξω από τη σχολική του τάξη.

Η πόζα της δούκισσας

Τα παιδιά μαθαίνουν από νωρίς να στέκονται με την πλάτη τους στητή και τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων τους. Οι γυναίκες της οικογένειας απαγορεύεται να σταυρώσουν τα πόδια τους όταν κάθονται, αλλά μπορούν να σταυρώσουν τους αστραγάλους τους, γέρνοντας ελαφρώς προς το πλάι, σε αυτό που είναι γνωστό ως η πόζα της δούκισσας.

Δεν μπορούν να αλλάξουν θρησκεία

Η θρησκεία της βασιλικής οικογένειας είναι η αγγλικανική- άλλωστε, η βασίλισσα κατέχει το ρόλο του Υπέρτατου Κυβερνήτη της Εκκλησίας της Αγγλίας. Τα παιδιά πρέπει να ασπαστούν την ίδια θρησκεία και μέχρι το 2013, τα μέλη της οικογένειας δεν μπορούσαν, για παράδειγμα, να παντρευτούν κάποιον καθολικό. Πλέον, αυτός ο κανόνας έχει χάσει την ισχύ του και τα μέλη της οικογένειας μπορούν να παντρευτούν κάποιον αλλόθρησκο, διατηρώντας όμως τη δική τους πίστη.

Δες το βίντεο.


Read Next

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.